Regija
DONACIJA VRIJEDNA 400.000 KUNA

Našičkoj bolnici od Nexe grupe 5 novih respiratora
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
NAŠICE - Opća županijska bolnica Našice primila je još jednu iznimno vrijednu donaciju, koju joj je uručila Nexe grupa d.d. Pet novih respiratora u vrijednosti od 400.000 kuna od velike je važnosti za poboljšanje kvalitete rada i pružanja usluga pacijentima. Predsjednik uprave Nexe grupe, Ivan Ergović, izrazio je veliko zadovoljstvo pružanjem pomoći našičkoj bolnici, a suradnja između tvrtke i bolnice, kako je rekao, i dosad je bila izrazito dobra.

- Nažalost, nismo očekivali da će se ponoviti situacija s koronavirusom, ali čini se da i dalje svi moramo biti na oprezu. Međutim, mislim da je velika stvar da imamo iskustva otprije te stoga moramo biti još oprezniji. Što se tiče donacije, dužnost nam je pomoći kako god možemo - rekao je Ergović.

Ravnatelj OŽB-a Našice, Hrvoje Šimić, za suradnju s Nexe grupom ima samo riječi hvale. Također, zahvalio je i za vrijednu donaciju te istaknuo kako je međusobna suradnja od iznimne važnosti u ovom zahtjevnom vremenu, u kojem se suočavamo s epidemijom koronavirusa.

- Kao i puno puta dosad, mogu izraziti samo riječi zahvale svima onima koji su prepoznali ove teške krizne trenutke u kojima se nalazi cijela naša Republika Hrvatska. Donacija od Nexe grupe čini nam posebno zadovoljstvo te im zahvaljujem u ime našičke bolnice, ali i svih korisnika naših usluga - rekao je Šimić.

Istaknuo je kako bolnica sada mnogo spremnije dočekuje mogući drugi val pandemije upravo zbog novih respiratora, koji će poslužiti za eventualne pacijente zaražene koronavirusom, uz svu opremu kojom je Osječko-baranjska županija opremila tu ustanovu. Napomenuo je kako je našička bolnica Infektivnoj klinici u Zagrebu u najtežim vremenima ustupila svoja tri respiratora. S ovim novim respiratorima i svim resursima koje OŽB Našice posjeduje otprije, Šimić je naglasio kako je u planu otvaranje novog odjela, koji je odobrilo Ministarstvo zdravstva, kad završi borba protiv koronavirusa.

- Nažalost, pred nama je čini se novi val oboljelih od koronavirusa. No bolnica sada epidemiju dočekuje puno spremnija, uključujući nove respiratore, koji će poslužiti ne samo za eventualne COVID pacijente nego i za novi respiracijski centar za sve one pacijente kojima je potrebna dugotrajna i potpomognuta ventilacija - zaključio je Šimić. M.Ku.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike