Osijek
REDOVNI UPISI - DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Popunjeno 790 mjesta, stotinjak djece ispod crte
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
Konačno su poznati rezultati upisa u gradske vrtiće za pedagošku godinu 2019./2020. Svih 790 raspoloživih mjesta popunjeno je, a s obzirom na to da je za sustav Dječjeg vrtića Osijek od jeseni bilo prijavljeno 925 mališana, „ispod crte“ ostalo je njih do 135.

Rezultati upisa jučer (četvrtak), objavljeni su na oglasnim pločama gradskih jaslica i vrtića.

„Slijedi treći dio upisnog postupka – plaćanje akontacije i potpisivanje ugovora te izdavanje rješenja, a koje će se provoditi u Upravnoj zgradi Dječjeg vrtića od 6. do 10. srpnja, od 7 do 15 sati te od 13. do 17. srpnja, od 7 do 17 sati“, obavještavaju iz Uprave DVO-a, i upozoravaju tko do spomenutih datuma ne uplati akontaciju gubi mjesto u vrtiću/jaslicima.

"Akontacija za upis u Dječji vrtić Osijek mora se platiti do 17. srpnja, i nakon toga za neplaćanje više nema tolerancije. Oni koji ne plate do tog dana gube mjesto u vrtiću, odnosno pravo upisa u Dječji vrtić Osijek. Smatra se da su od upisa djeteta odustali, s obzirom na to da je za uplatu akontacije ostavljen dovoljan vremenski rok i da se odmah kod raspisivanja upisa znalo što je akontacija, koliko iznosi, i do kada se mora platiti. Ova je mjera bila prijeko potrebna jer su prethodnih godina ljudi bili poprilično nonšalantni, a to je onemogućavalo da se uoči početka pedagoške godine dobije točan uvid u broj djece, s obzirom na to da je tek plaćanje akontacije potvrda upisa. Tu su bila zakinuta djeca s lista čekanja čijim se roditeljima nije moglo do 1. rujna javiti da se eventualno za njihovo dijete našlo mjesto u željenom vrtiću“, objašnjavaju iz DVO-a.

Dodaju i kako će po završetku upisa ponovno biti aktivirana i aplikacija za upis na internetskim stranicama vrtića uz pomoć koje će se do početka iduće pedagoške godine eventualna slobodna mjesta unutar sustava moći popuniti onima koji nisu upisani u vrtić u prvome krugu, ili onima čiji roditelji u trenutku predaje dokumentacije za upis nisu imali potrebu za čuvanjem djece.

Napominje se i kako je prilikom prvog dovođenja djeteta u vrtić obvezno donijeti potvrdu liječnika da je dijete zdravo i procijepljeno u tome trenutku, ne stariju od osam dana te potvrdu o plaćenoj akontaciji.

Podsjetimo, prilikom upisa primijenila su se nova Odluka o sustavu bodovanja pri upisu u gradsku predškolsku ustanovu. Prema ovom aktualnom dokumentu prednost pri upisu i ove su godine redom imala djeca s teškoćama u razvoju, djeca s odgodom upisa u prvi razred, djeca zaposlenih roditelja, djeca samohranih roditelja, djeca uzeta na uzdržavanje, djeca iz jednoroditeljskih obitelji, djeca roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata, djeca roditelja koji imaju status redovnog studenta/učenika, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu, djeca u udomiteljskim obiteljima, djeca koja žive u težim socijalnim i zdravstvenim prilikama, a prema preporuci Centra za socijalnu skrb te djeca iz obitelji s troje ili više malodobne djece. I. Solar
Rezultati upisa jučer (25. lipnja), objavljeni su na oglasnim pločama svih gradskih jaslica i vrtića
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike