Osijek
POOŠTRENE MJERE

Osječka tržnica bez
Eko trga i buvljaka
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Nakon najnovije situacije vezane uz koronavirus, Uprava Tržnice otkazala je Eko trg, manifestaciju koja se tradicionalno održava četvrtkom. I ne samo to, otkazan je također i modni te dječji buvljak koji je u organizaciji te tvrtke trebao biti održan posljednje subote u mjesecu. Direktor Tržnica Igor Medić kaže kako je riječ o pojačavanju mjera zaštite i to bez da na to upozoreni od strane Stožera na nacionalnoj ili lokalnoj razini. Valja naglasiti i da je tvrtka preporučila svim djelatnicima nošenje maski i, kako smo se uvjerili, velika većina njih toga se i pridržava. Kad je u pitanju dezinfekcija ruku, ona se preporuča i omogućena je na uobičajenome mjestu, na ulazu u Tržnicu s istočne strane.

- Sve drugo ostaje kako je i bilo. Točnije, sve tržnice funkcioniraju kao i do sada, no na klupe smo postavili nove najlonske folije, dok u upravi imamo staklene pregrade na mjestima gdje se kontaktira s klijentima. Kad je u pitanju ulaz na glavnu tržnicu, omogućen je sa svih strana i za sada, odnosno dokle god ne bude za to potrebe, nećemo pregrađivati prostor u smislu jednoga ulaza i jednoga izlaza. Ne mogu reći niti hoće li upute ići u tome smjeru – prokomentirao je Medić novu/staru situaciju na glavnoj tržnici, dodajući da donjogradska tržnica radi uobičajeno, kao i sve kvartovske tržnice, uključujući i Autotržnicu. Tek otvorena Autotržnica neće se zatvarati, a Medić pojašnjava da je riječ o velikom prostoru gdje se građani mogu rasporediti.

Međutim, kad su u pitanju manifestacije poput Eko trga, odnosno buvljaka, Medić kaže kako zbog mogućeg okupljanja većeg broja građana na manjem prostoru tih događaja za sada neće biti. Ističe da je prije dva mjeseca tvrtka sve odradila prema preporukama i uputama Stožera, a tako će biti i nadalje.

- Nismo imali podatak da se itko od djelatnika ili naših zakupaca zarazio koronavirusom. Upravo zato želimo djelovati unaprijed i nadati se da neće biti potrebe za strožijim mjerama – zaključuje Medić.

Dokaz da je tržnica građanima omiljena, jest i broj kupaca koje smo zatekli na glavnoj tržnici. Ne čudi, jer je ponuda voća i povrća iznimno bogata, a cijene pristupačne. U ponudi su i razne vrste cvijeća, biljaka, odjeće, obuće, pa i raznih proizvoda iz Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek.
M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike