Svijet
PROSLAVA GODIŠNJICE UKAZANJA

Nekoliko tisuća vjernika u Međugorju unatoč koronavirusu
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Više tisuća vjernika okupilo se u četvrtak u Međugorju na 39. godišnjicu ukazanja Gospe, a brojni hodačasnici koji nisu došli zbog pandemije koronavirusa, mogli su pratiti mise, pobožnosti i molitveni program diljem svijeta putem interneta i društvenih mreža.


Od ranog jutra u svjetski poznatom hodočasničkom mjestu služe se svete mise koje se prevode na više svjetskih jezika. Njih su vjernici mogli pratiti i putem web-stranice, Youtubea i Facebooka te više drugih elektronskih platformi.


Brojni hodočasnici, uglavnom iz Bosne i Hercegovine, ali i oni koji su proteklih dana stigli iz Hrvatske te manji broj iz drugih europskih zemalja, sudjeluju u molitvama u crkvi svetoga Jakova, penju se na Brdo ukazanja, ili pak na brdo Križevac. Veliki broj njih nastoji se susresti i s vidiocima za koje se vezuje fenomen Gospinih ukazanja.


Međugorski župnik fra Marinko Šakota ističe kako se unatoč koronavirusu i prostornoj udaljenosti osjeća povezanost vjernika s Međugorjem.H
Više od 40 milijuna hodočasnika
Proteklih godina Međugorje je na obljetnicu ukazanja posjećivalo i više od 100.000 vjernika. Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za Župu Međugorje. Od prošle godine Sveta stolica odobrila je biskupijama organiziran dolazak vjernika u ovo mjesto u koje je do sada hodočastilo više od njih 40 milijuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike