Svijet
SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik traži deportaciju svih migranata iz BiH
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će zatražiti deportaciju svih migranata iz zemlje, ponovivši da vlasti entiteta Republike Srpske neće dopustiti njihovo smještanje na svom teritoriju.


"Kada se vratim u Banju Luku, jedna od osnovnih stvari kojima ću se baviti jesu migranti. Bez oklijevanja ću tražiti da se migrante izbaci, deportira iz Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik u intervju za Radioteleviziju Republike Srpske u Moskvi, gdje je u srijedu nazočio vojnoj paradi u povodu 75. godišnjice okončanja Drugog svjetskog rata u Europi. Dodao je kako je neprihvatljivo da se migranti smještaju na prostor Republike Srpske. "Za njih ne možemo organizirati smještaj. To je neprihvatljivo i Republika Srpska je rekla da to neće dopustiti", ustvrdio je Dodik.


"Nismo mi zvali te migrante. Europa je otvorila taj proces iz svog egoizma, kako bi dobila jeftinu radnu snagu za svoju industriju."
Izaslanstvo Europske komisije u BiH pozvalo je ovoga tjedna sve vlasti u BiH da ravnomjerno raspodijele teret migrantske krize. Prethodno je bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić neprihvatljivim ocijenio da se migrantima bave samo vlasti na većinski bošnjačkim područjima. Iz Izaslanstva EU-a izvijestili su da je od početka 2018. godine EU osigurao gotovo 60 milijuna eura kako bi se pomoglo migrantima te vlastima BiH u upravljanju tom krizom. Prema informacijama Službe za poslove sa strancima, u BiH se trenutačno nalazi oko 7000 migranata. H
Možda ste propustili...

GRAĐANI SYDNEYJA SUOČENI S NOVIM UŽASOM

Više ozlijeđenih u novom napadu nožem

O NAPADU OBJE STRANE SUZDRŽANO

I Izrael i Iran smanjuju značenje napada

Najčitanije iz rubrike