Tehno
SL-1210GAE LIMITED EDITION

Gramofon kojim se obilježava 55. godišnjica Technicsa
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
Od davne 1965. godine, kad se ova cijenjena Hi-Fi audio robna marka pojavila, Technics na svjetsko tržište plasira razne revolucionarne audioproizvode koji su definirali pojedina razdoblja, poput zvučničkih sustava, pojačala i audio playera.


Ove godine Technics predstavlja gramofon s izravnim pogonom SL-1210GAE Limited Edition kojim obilježava 55. godišnjicu postojanja robne marke Technics. Taj poseban model temelji se na međunarodno poznatom hi-fi gramofonu Grand Class SL-1200G te dolazi u posve crnoj shemi boja, što se već pokazalo popularnim s drugim nedavno izišlim proizvodima proizvođača Technics. SL-1210GAE bit će dostupan od lipnja 2020. i u cijeloj Europi ograničen na samo 800 primjeraka.


Jubilarni model ima posebne i ekskluzivne specifikacije. Gornja ploča modela SL-1210GAE debela 10 mm dolazi s besprijekorno anodiziranom crnom uglačanom završnom obradom. Gumbe za upravljanje i ručicu krasi crna završna obrada visoke kvalitete, tako da je krajnji rezultat premium izgled u svim detaljima.SL-1210GAE je u cijelosti proizveden u Japanu vještim rukama majstora i uz znatno korištenje procesa ručne izrade kako bi se osigurala najveća moguća kvaliteta. Na gornjoj ploči nalazi se posebna pločica s ugraviranim serijskim brojem koji označava da se radi o modelu za 55. godišnjicu.


Posebno osmišljen pocinčani izolator sadrži tehnologiju αGEL – meki materijal nalik na gel s izvrsnim svojstvima prigušivanja udaraca koji je korišten i kod hvaljenog referentnog gramofona SL-1000R s vrha ponude. Lijevano gusto pocinčano kućište nudi izvrsnu karakteristiku amortiziranja vibracija i izvrsnu dugoročnu pouzdanost. Novi izolator učinkovito izolira gramofon od vanjskih vibracija, osiguravajući posve neometanu reprodukciju glazbe uz istovremeno očuvanje svih finih nijansi i detalja u glazbenom signalu. αGEL žig je tvrtke Taica Corporation registriran u Japanu i/ili drugim državama.


Isključivanje stroboskopskog svjetla omogućuje da se slušatelj bolje usredotoči na glazbu, posebno u zatamnjenoj prostoriji.


Tijekom razvoja modela SL-1210GAE Technics je surađivao s vrlo cijenjenim proizvođačem, tvrtkom Nagaoka, koja je svjetski poznata po sustavima igli i zvučnica za gramofone. Nagaoka za materijale koji se teško režu koristi svjetski vodeće tehnologije mikroproizvodnje i ove će godine obilježiti 80 godina svojeg postojanja. SL-1210GAE dolazi sa zvučnicom s pomičnim magnetom (Moving Magnet, MM) JT-1210 koju je posebno ugodio zajednički tim sastavljen od inženjera tvrtki Technics i Nagaoka.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike