Novosti
KORONAVIRUS U ĐAKOVU

Među zaraženima i ravnateljica samostanskog vrtića i osoba iz vrha Nadbiskupije?
Objavljeno 25. lipnja, 2020.

Vezani članci

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji 40 novooboljelih, među zaraženima i monsinjor Marin Srakić

ĐAKOVO – Među koronavirusom novozareženim milosrdnim sestrama sv. Križa u Đakovu je i ravnateljica samostanskog, Montessori Dječjeg vrtića Sunčev sjaj - Nazaret, s. Rahela Lacković. Ona je, naime,  obavijest o tome odaslala roditeljima djece koji pohađaju ovaj vrtić. Neslužbeno doznajemo da  je među zaraženima i nadbiskup u miru, monsinjor Marin Srakić.
Nadalje, kako doznajemo, kontakte je s. Rahela proslijedilae epidemiološkoj službi koja će dalje poduzeti potrebne radnje kako bi se locirali svi kontakti. U samostanskom dječjem vrtiću radi pet časnih sestara.

Svi vezani za vrtić pozvani su na testiranje u četvrtak, 25. lipnja, u 10 sati.
-Dobivamo sve informacije vrlo ažurno. Idemo na testiranje danas (četvrtak, op.a.) u 10. Ako smo i zaraženi – ne bojimo se. Prepustili smo sve u Božje ruke, pa što bude – bit će, rekao nam je otac dječaka koji pohađa samostanski dječji vrtić.

Kako doznajemo, ravnateljica samostanskog vrtića asmiptomatski je slučaj zaraze, ne pokazuje simptome bolesti COVID-19, a nalazi se u vrtićkom objektu gdje sestre što rade u njemu imaju na katu svoj prostor. Vrtić pohađa oko stotinu djece.

U utorak je od kontakata uzeto oko 200 briseva, a jučer su uzimani novi zbog novopotvrđenih pozitivnih slučajeva, dok su za dio sestara u samostanu brisevi ponovljeni. S.Ž.

Đakovo zasad nije u karanteni

Grad Đakovo, njegov Stožer civilne zaštite. zasad nije dobio nikakav naputak s viših razina – županijskog, odnosno Nacionalnog stožera o stavljanju grada Đakova u karantenu, izjavio nam je zamjenik načelnik gradskog Stožera CZ i zamjenik gradonačelnika Robert Francem. Dodao je da su građani vrlo disciplinirani od početka kriza, a da su poglavito disciplinirane bile časne sestre sv. Krića.

– No, prodor virusa u njihov samostan samo potvrđuje prirodu virusa i da on u svom 'hodu' ne bira, rekao je Francem, dodajući da će gradski Stožer CZ i dalje odgovorno i pravovremeno pratiti naputke s viših razina. Također, pozvao je građane da ne stigmatiziraju sve pozitivne na virus, da i dalje budu odgovorni i imaju human pristup prema zaraženima.

Tijekom dana očekuje se i službeno priopćenje đakovačko-osječke andbiskupije. S.Ž.

Možda ste propustili...

PONOVNO IMENOVANA KRISTALINA GEORGIEVA

Čelnici MMF-a drugi petogodišnji mandat

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura