Novosti
DRŽAVA MORA SAČUVATI RADNA MJESTA I LIKVIDNOST

Poslodavci očekuju nastavak mjera
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Poduzetnici od buduće vlade očekuju nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti, ali i nove mjere pomoći gospodarstvu, koje se bori s posljedicama koronakrize, istaknuto je u srijedu na okruglom stolu u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Večernjeg lista.

"Nova vlada morat će žurno donositi dodatne mjere za rješavanje koronakrize, jer bez njezine pomoći oporavak od korone predugo će trajati", kazao je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Ponovio je kako HUP duže vrijeme ističe najvažnije segmente u kojima očekuje pomoć države, a to su očuvanje radnih mjesta i likvidnosti te poticanje rasta potražnje i potrošnje. Predsjednica Nadzornog odbora Ivančice Nada Zver kazala je kako od buduće vlasti očekuju potpore za očuvanje radnih mjesta, jer će kriza proći i trebat će im radna snaga.

Dodala je i kako je likvidnost velik problem te da očekuje podršku države. H
Nakon izbora što prije formirati vladu
Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško je, između ostaloga, kazao kako stvarne efekte oporavka gospodarstva i povratak na razine iz 2019. u Hrvatskoj možemo realno očekivati 2022. godine. Rekao je i da nakon parlamentarnih izbora što prije treba formirati vladu. Kaže kako se treba fokusirati na otkup potraživanja određenih grana gospodarstva, a procjenjuje da bi za to bilo potrebno do 300 milijuna eura.
Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost