Sport
ŽRK OSIJEK S VELIKIM PLANOVIMA ČEKA NOVU SEZONU

Cilj osječkih rukometašica je ući u Europu
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Većina kadra ostaje, a s novim igračicama pojačat će se i konkurencija

Rukometašice Osijeka već su neko vrijeme na odmoru koji će potrajati sve do kraja srpnja, kada će početi pripreme za novu sezonu. Ova prethodna ostala je nedovršena zbog pandemije koronavirusa koji je spriječio ekipu Jasmina Mrkonje da napravi i dodatni rezultatski iskorak.


Do prekida Osječanke su držale sedmo mjesto u Prvoj HRL, dva boda do petog, a plasirale su se i u četvrtfinale hrvatskog Kupa. Značajan je to napredak u odnosu na sezonu prije u kojoj su tek u napetoj završnici uspjele sačuvati prvoligaški status. No, takav rast je najavio predsjednik kluba Damir Pećušak, kada je prije nešto više od godinu i pol dana preuzeo čelnu funkciju. Hrabro je tada predstavio višegodišnji plan povratka ŽRK Osijek u vrh hrvatskog rukometa, što se vjerojatno mnogima u to vrijeme činilo kao lijepa, ali teško ostvariva želja, jer je klub godinama "plesao" na rubu Prve lige, uz samo jedan uspješniji rezultatski bljesak. Međutim, klub se uspješno stabilizirao u svim segmentima, od financijskih, pa do kadrovskih, što je donijelo i bitno drugačije rezultate.


Na tome se ne želi stati, cilj je novi rezultatski iskorak, a to bi značilo i borbu za mjesto koje vodi u Europu, što je uostalom predsjednik Pećušak i najavio na početku svog mandata. Za tako nešto potrebno je dodatno ojačati igrački kadar, ali i zadržati najjače snage, na čemu u ŽRK-u Osijek već naveliko rade posljednjih dana. Gotovo sve igračice dogovorile su nastavak suradnje i za sljedeću sezonu, trenutačno samo Lea Hren nije pristala na ponuđene uvjete za novi ugovor. Što se pojačanja tiče, dvije su igračice već službeno nove članice ŽRK Osijek, 25-godišnja pivotkinja iz Crne Gore Milica Grbavčević, koja je igrala u Rusiji i Azerbajdžanu te 22-godišnja desna vanjska Nina Milovanović iz Srbije. To neće biti jedina nova imena u klubu sa Zrinjevca, jer već krajem ovoga tjedna stiže još jedna pivotkinja, a početkom srpnja očekuje se dolazak desnog krila te igračice na vanjskoj poziciji. Sve to dovoljno sugerira kako se letvica očekivanja podiže, što je potvrdio i Pećušak.
- Cilj za sljedeću sezonu je plasman na neko od prva četiri mjesta, a u Kupu doći na Final Four te tako kroz jedno od ta dva natjecanja izboriti Europu. Mislim da igračice koje imamo, uz ovih nekoliko pojačanja, imaju kvalitetu za to ostvariti. Sve je krenulo financijskom stabilizacijom kluba, a onda jasno i s igračkim pojačanjima. Iako se trebalo prebaciti u razmišljanjima da nismo kanta za napucavanje, nego da možemo i vrijedimo za više. Kad se to posložilo, stigli su i rezultati, pokazali smo da se možemo nositi s gotovo svim ekipama. Žao nam je što je sezona tako završila, pogotovo zbog Kupa, no to nam je dalo i vremena da se dodatno posložimo i odlučimo što ćemo u idućoj sezoni. Odlučili smo jače zapeti i pokušati već sada do prva četiri mjesta. Doveli smo igračice na deficitarne pozicije, zadržali naše dvije seniorske reprezentativke Doru Lacković i Josipu Jerčinović, kao i gotovo cijelu ekipu koja je također napredovala. Sad ćemo biti pokriveni na svakoj poziciji s dvije igračice, imat ćemo dodatnu konkurencija za mjesta u ekipi, i vjerujem kada trener to sve posloži da će to biti dovoljno za ostvarenje cilja - pojasnio je predsjednik ŽRK-a Osijek.


Goran Roguljić
Pripreme počinju 27. srpnja
Pripreme za sljedeću sezonu rukometašicama Osijeka počinju 27. srpnja. Početak prvenstva još je nepoznat, no očekuje se da će biti u prvoj polovini rujna, a kako bi ga što spremnije dočekale odigrat će veći broj prijateljskih utakmica, i to s vrlo jakim suparnicama. Na startu Osječanke će odigrati dva susreta protiv Podravka Vegete (8. kolovoza kod kuće, 11. u Koprivnici), potom će gostovati kod Vrbasa (16.8.), Bjelovara (19.8.) te Kozarmislenyja (22.8.), a "generalka" će biti Osijek Trophy, koji se u Zrinjevcu održava 29. kolovoza, ili 5.rujna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku