Kultura
KONCERT HRT-A ZA POTPORU HRVATSKOM GLAZBENOM ZAVODU

Dvoranu otvoriti glazbi i izvođačima
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
Na ljetnoj pozornici s južne strane zgrade održat će se u petak, 26. lipnja, koncert Zbora HRT-a za potporu Hrvatskom glazbenom zavodu. Zbor je posljednji koncert u sezoni svoga ciklusa Sfumato u HGZ-u održao 18. veljače. Nastavak sezone nije se dogodio zbog epidemioloških mjera i potresa u kojemu je zgrada Zavoda pretrpjela ozbiljna oštećenja.

Program pod vodstvom i prema izboru dirigenta Vetona Marevcija, donosi ritmičnu, potresnu, dirljivu, inovativnu i uzbudljivu glazbu iz vokalnog repertoara 20. i 21. stoljeća, duboko prožetu duhovnošću: dva stavka, O Clavis David i O Oriens iz kantate Adventus Domini nostri Jesu Christi iz 2007., za zbor i udaraljke slovenskog skladatelja Damijana Močnika;

skladbu temeljenu na psalmima 99 i 111, A Good Understanding, američkog skladatelja Nicoa Muhlyja, nastalu 2005. za zbor, udaraljke i orgulje; drugi i treći stavak iz Chichesterskih psalama Leonarda Bernsteina, temeljene na skladateljevoj preradi nekoliko psalama, nazvanih tako zbog narudžbe katedrale u Chichesteru, u verziji za zbor, orgulje, harfu, udaraljke te stavak Kletva nad željezom, estonskog skladatelja Veljoa Tormisa.

Uz članove Zbora, među kojima su solisti Želimir Panić, Vjekoslav Hudeček, Daniela Perosa, Nikolina Virgej Pintar, Andro Bojanić te Tomislav Meštrić - u izvedbama sudjeluju Mirjana Krišković na harfi, Pavao Mašić za orguljama i klavijaturama te udaraljkaši Filip Merčep, Fran Krsto Šercar i Renato Palatinuš. N.Vek.
Možda ste propustili...

NA 66. SPLITSKOM LJETU 4. KOLOVOZA

Pijanistički recital Marijana Đuzela

U SKLOPU BALETNIH VEČERI NA SUSTIPANU

“Felliniana” iz magičnog svijeta slavnog redatelja

MENTORICE LIVANČIĆ I TERZIĆ PONOSNE NA SVOJE UČENICE

16 mladih osječkih plesačica jedine na rezidenciji “Kamenjak”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOKUMENTARNI FILMOVI

21. Mediteran film festival - online

2

JEDINSTVENI FESTIVAL OD 10. DO 20. KOLOVOZA

U Zagrebu 350 umjetničkih zastavica

3

U SKLOPU BALETNIH VEČERI NA SUSTIPANU

“Felliniana” iz magičnog svijeta slavnog redatelja