Sport
PONOVNO JUNAK BARCELONE

Rakitić: Ljutit sam i frustriran
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
"Otpisani" Ivan Rakitić ponovno je junak Barcelone. Hrvatski nogometaš zabio je svoj prvi pogodak u ovoj sezoni španjolskog prvenstva i donio Kataloncima pobjedu od 1:0 nad Athletic Bilbaom na Camp Nou, a taj pogodak bio je dovoljan za povratak Barce na vrh tablice.


Rakitić je u igru ušao u 64. minuti, a sedam minuta poslije prometnuo se u junaka teško izborene pobjede. Odlično je pratio akciju Lea Messija, koji se pokušao probiti kroz gustu obranu gostujuće momčadi. Kad je Argentinac izgubio loptu u pokušaju driblinga, na nju je naletio Rakitić, ušao u kazneni prostor i mirnim udarcem s 10-ak metara svladao nemoćnog vratara Athletica.


Barcelona je ovom pobjedom opet na vrhu Primere sa 68 bodova. Tri manje, uz utakmicu manje, ima Real Madrid, a na trećem mjestu je Atletico Madrid sa 55 bodova.


Nakon utakmice 32-godišnji Rakitić, kojeg klub i dio navijača mjesecima tjeraju s Camp Noua, otkrio je kako je frustriran što je na prvi gol u sezoni morao čekati do 31. kola prvenstva.


- Da moram čekati 31. kolo da bih proslavio svoj prvi gol u sezoni... To nije normalno. Ali sretan sam što je taj gol donio momčadi tri jako važna boda - kazao je Rakitić. I. Li.
Najčitanije iz rubrike