Kultura
28. FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

Prvi put projekcije na Trgu Sv. Trojstva
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
POŽEGA - Ovogodišnji, 28. hrvatski festival jednominutnih filmova održat će se u subotu, 11. srpnja u sasvim novom izdanju, prilagođenom aktualnom epidemiološkom okviru. Prvi put projekcije će biti organizirane na otvorenom, drive in na Trgu Sv. Trojstva - najavili su na tiskovnoj konferenciji predsjednik GFR Film video i osnivač Festivala Željko Balog i gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Iako će se održati bez gostiju iz stranih zemalja, ni ovaj put broj filmova u konkurenciji, kao ni broj zemalja iz kojih su pristigli, nije manji nego prethodnih godina.


- Kao organizatori, zadovoljni smo brojem filmova. To je standardni broj kao iz prethodnih godina. Pristiglo je ukupno 437 filmova iz 40 zemalja svijeta. Na dosadašnjih 28 festivala prijavljeno je oko 8000 filmova iz 91 zemlje svijeta, pa je kontinuitet festivala tu. Ove godine odlučili smo se na drive-in formu. Bit će obilježena mjesta gdje će moći stati gledatelji u automobilima, a ostali će moći gledati iz omiljenih kafića - najavio je Željko Balog.


Kako je rekao gradonačelnik Puljašić, i ovaj put bit će poseban, a Grad Požega objeručke je prihvatio sve novosti koje ovogodišnji Festival donosi.
- Mislim da će to biti izvrstan poticaj i temelj za neka buduća slična događanja. Nadam da će već iduće godine u ovoj prilici Požega biti puna gostiju iz svijeta, ali isto tako se nadam da ćemo i ove godine uživati u ovakvom izdanju. B. Starčević Tesari
Nagrađeni će biti poznati nakon projekcije
Zbog specifične forme, ove će godine biti prikazani samo filmovi u službenom programu, a stručno povjerenstvo - koje čine Nedžad Begović (BiH), Namik Kabil (BiH), Velimir Grgić (Hrvatska), Dario Lonjak (Hrvatska) i Zvonimir Karakatić (Hrvatska) svoju odluku donijet će unaprijed. Svečanost dodjele nagrada će izostati ove godine iz opravdanih razloga, ali nagrađeni filmovi bit će poznati odmah nakon projekcije - poručuju organizatori, ne krijući zadovoljstvo što su našli model i što će festival ipak biti održan.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas