Regija
PROJEKT JE VRIJEDAN 37,8 MILIJUNA KUNA

Otvoreni radovi na gradnji
crpne stanice Teča na
Savi kod Račinovaca
Objavljeno 23. lipnja, 2020.

U nazočnosti generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, ministara državne imovine Marija Banožića i financija Zdravka Marića, pomoćnice ministra zaštite okoliše i energetike Elizabete Kos te županijskih i lokalnih čelnika i njihovih suradnika,  u utorak su otvoreni radovi na izgradnji crpne stanice Teča na Savi kod Račinovaca, vrijedni 37,8 milijuna kuna. Gradi se neposredno uz postojeću crpnu stanicu stradalu u poplavi 2014. godine i omogućit će sigurnu odvodnju zaobalnog područja. Slivno područje crpne stanice Teča obuhvaća dio melioracijskog područja Biđ – bosutskog polja, površine 1.979 hektara, čiji se glavni odvodni kanali Teča i Obošnica spajaju prije crpne stanice.

Ministar Mario Banožić ustvrdio je da je to još jedan u nizu Vladinih projekata razvoja vodnog gospodarstva.
- Iznimno me raduje što će ova crpna stanica, koja je oštećena u poplavi 2014. godine, dobiti novi izgled, bolju funkciju i što će se njenim puštanjem u rad osigurati sigurna odvodnja zaobalnog područja koja je iznimno nužna. Ovaj projekt nije samo dobitak za lokalno stanovništvo nego i za cijelu Hrvatsku, jer će, ponajprije, biti izgrađen za buduće generacije – poručio je Banožić. Iznio je podatak da je za revitalizaciju vodnog gospodarstva na području gospodarenja vodama od 2015. do 2019. godine uloženo  ukupno 457 milijuna kuna. „Vlada Republike Hrvatske će i dalje biti snažan partner i Vukovarsko-srijemskoj županiji kao i svim gradovima i općinama“, poručio je.

Ministri su nakon Račinovaca, u pratnji domaćina i suradnika, posjetili Gospino svetište Šumanovci, obišli industrijsku zonu u Drenovcima, boravili su i u Gunji, gdje su obišli nasip, posjetili džamiju, obrt za tapaciranje namještaja i družili se s mještanima.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

SLAVLJE U VALPOVAČKOJ ŽUPI

Stoljeće Družbe kćeri milosrđa

VEĆINA VUKOVARACA PRIDRŽAVA SE MJERA NA JAVNIM MJESTIMA

Autobusi poluprazni, maski ima, ali i gunđanja i nervoze

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONA POBRKALA PLANOVE

Manje događaja i turista, više od 20 svadbi upitno

2

RASTE INTERES DJECE ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

U novoj školskoj godini 85 učenika, tri više nego lani

3

ŽUPANJSKO GRADSKO VIJEĆE

Gradnja bazena bila je u središtu aktualca