Regija
HRVATSKA NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA NAŠICE

Korisnici ponovno imaju
slobodan pristup knjigama
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
NAŠICE - Našička knjižnica vratila se na dosadašnji način rada te svi korisnici opet imaju slobodan pristup knjigama. Svi korisnici mogu slobodno ući u prostore knjižnice, kretati se te sami birati knjigu koju žele posuditi. Uvedena su i nova pravila kako bi se i dalje brinulo o sigurnosti građana. Svi korisnici na ulazu i dalje moraju dezinficirati ruke, a broj korisnika koji može istovremeno boraviti u prostoru knjižnice ograničen je na pet uz poštovanje pravila međusobnog distanciranja. Korisnici se unutar prostora ne bi trebali zadržavati duže od 15 minuta. Knjige se zadužuju i razdužuju u posebnim prostorijama, a one vraćene idu u karantenu na 72 sata. Korištenje računala, čitanje dnevnog tiska i korištenje čitaonice za sada i dalje nije moguće.

Korisnici koji su se online učlanili u razdoblju dok je knjižnica bila zatvorena mogu svoju iskaznicu naručiti i platiti te nastaviti koristiti usluge knjižnice.

Knjige se i dalje mogu naručiti i preko e-maila, a preko aplikacije Zaki Booka posuđivati e-knjige.

Radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 13 sati te utorkom i četvrtkom od 13 do 18 sati.

Knjižničari preporučuju korištenje maski i rukavica te mole korisnike ako imaju respiratornih problema neka odgode dolazak u knjižnicu. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana