Mozaik
ILOČKI REPER SA ZAGREBAČKOM ADRESOM

Dante predstavlja svoj debitantski samostalni album “Kruha i igara”
Objavljeno 6. lipnja, 2020.
Iločki reper sa zagrebačkom adresom, Vladimir Meštrović - Dante, objavio je ovih dana prvi samostalni album "Kruha i igara". Album "Kruha i igara" sastoji se od 16 pjesama, od kojih su do sada kao singlovi objavljene pjesme "Za mene pleši”, "Vladar Svemira" ft. Mario Huljev, "Kruha i igara" i "Superkul" ft. Dust, "D.A.N.T.E.", "Šta se radi" i "Analogna traka", na kojoj su mu se pridružili reper General Woo i slavni pijanist Matija Dedić. Od producenata su na albumu radili Dust, Silver, Zaki, Rolando i De no.

- Čudno je nakon tri godine pisanja tekstova, snimanja pjesama i spotova isporučiti ono o čemu si cijelo vrijeme pričao. Album je tematski šaren, ali sam se potrudio da ostane prepoznatljiv i unikatan. Od klasične kritike društva, socijalne i političke situacije, preko plesnih i veselih ritmova, do laganijih melodija i tonova, album ima za svakoga nešto, a mali broj gostovanja na albumu posljedica je moje želje da maksimalno iskoristim dano mi vrijeme i napravim što osobniji i kompletniji album - rekao nam je Dante i dodao: "Najavna pjesma ‘Bolja je‘ napisana je mojoj djevojci Danijeli, kojoj skidam kapu na podršci i svemu što je napravila kako bi ovaj album bio realiziran do kraja, uključujući i pjevanje na nekoliko pjesama..." Spomenutu pjesmu potpisuju Danteovi dugogodišnji suradnici Filip Tkalčić Dust i Silvio Pasarić Silver, a za miks, master i dodatne instrumente zaslužni su Ivica Šimatović i Andrew Brewster iz studija House of Vibes, Venice Beacha, LA.

- Ovaj je album bio neki logičan slijed događaja oko mene, tj. moje glazbe. Dugo sam u rap-glazbi i jednostavno sam osjetio da je vrijeme za izdavanje albuma, i to albuma s pričom, PR back-upom, zaokružen zrelijim iskustvima i mudrijom glavom autora. Radili smo ga točno tri godine. Samo su dvije pjesme tu otprije, ali i njih smo malo aranžmanski mijenjali da se uklope u cjelinu. Autor 99 % tekstova sam ja, General Woo je pisao svoj vers, naravno, na "Analognoj traci", a u nekoliko refrena s nekim idejama uletjela je moja djevojka. Glazbeno, melodijski također sam dosta sudjelovao, ali produkcijski - imam ekipu za osvajanje prvenstva, nemam se što ja tu gurati. Filip, Dust, producirao je pola albuma, Silver potpisuje "samo" dvije, ali ni ostalih 14 nije prošlo a da on nije nekako sudjelovao, Rolando Orlandi iz Zagreba je producirao tri, i Zaki, koji je dao original beat za "Analognu traku", pa su Silver i Matija odradili aranžman i glazbu do kraja - kaže nam Dante. Otkrio nam je i kako su sve pjesme na albumu povezane u cjelinu, od prve pjesme "Boli me" do posljednje "Balkanska balada".

Vladimir Meštrović Dante na hip-hop glazbenoj sceni djeluje već dugih 15 godina. Do sada je, uz spomenuta gostovanja, snimao s brojnim poznatim izvođačima različitih glazbenih izričaja, kao što su Lana Klingor, Nered i Stoka, Ante Cash i Andrea Čubrić. Njegov debitantski album "Kruha i igara" za slušanje je dostupan na svim digitalnim glazbenim servisima. Prvi spot snimljen je za pjesmu "Za mene pleši", i to u režiji Petra Lažete, a montiran je u Osijeku, u Phantography. T.Kvorka
16

pjesama, među kojima je i “Analogna traka”, na kojoj su mu se pridružili General Woo i Matija Dedić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike