Mozaik
OD 30. SRPNJA DO 1. KOLOVOZA 2020.

Motovun Film Festival donosi tri dana puna filmova i zabave sve do kasno u noć
Objavljeno 6. lipnja, 2020.

Motovun Film Festival i ovog će ljeta podići svoja platna od 30. srpnja do 1. kolovoza na najdražem Brdu filmova! U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, organizatori su nam pripremili gusti koncentrat motovunskog duha - tri dana puna filmova i zabave od jutra sve do kasno u noć. Za sve koji su preživjeli sumorni početak 2020. motovunski selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni program kojim će slaviti kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice višemjesečne izolacije.

- Ovo je zaista bila sezona puna iskušenja koja su nas motivirala da pronađemo pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove koji su se nametnuli festivalima diljem planeta, pa tako i nama. Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati - atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života - rekao je direktor festivala Igor Mirković.

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, nezaobilazan je i program Motovunski kratki iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenciju za "europski Oscar", odnosno nagradu Europske filmske akademije. Kao uvod u ovogodišnji festival selektori Motovunskih kratkih Inja Korać i Andrej Korovljev u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala poput Berlinala, Cannesa i Venecije priredili su i online festival My Darling Quarantine u kojemu je dosad prikazano 77 kratkih filmova.

Uz poštovanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i protiv prateće epidemije letargije, glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio Motovuna. Festivalski kamp u podnožju brda proslavit će dvadeseti rođendan, a smještaj za kampere i ove je godine besplatan uz paket kupljenih ulaznica. Posjetitelji skloniji čvrstom krovu nad glavom o mogućnostima smještaja mogu se informirati na web-stranici festivala, na kojoj će 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere koji su udarna snaga i srce Motovuna.

Visokomotivirana festivalska ekipa detalje programskih iznenađenja otkrivat će u tjednima koji su pred nama. Na vama je samo da upišete nove festivalske datume u kalendare i da se pripremite na uživanje u novom, dosad najneobičnijem izdanju Motovun Film Festivala. T.Kvorka
Festival ove godine slavi kreativnost, povratak normalnom životu te odanost lokalnoj zajednici
Možda ste propustili...

DORA VESTIĆ I JOSIP HORVAT ODUŠEVILI PUBLIKU

Ispred osječkog Kulturnog centra izveli hitove svojih glazbenih uzora

METALLICA PREDSTAVILA JOŠ JEDAN DIO ALBUMA “S&M2”

Live izvedba pjesme “Moth Into Flame”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽEŠKI FESTIVAL NA OTVORENOM

Svi koncerti Aurea Festa bit će na Trgu Sv. Trojstva

2

CROATIA RECORDS

Pokrenuta je posve
nova edicija 101 hit

3

ČETVRTI FILM STIŽE U SVIBNJU 2022., SNIMANJA POČINJU POČETKOM 2021.

Snimat će se dva filma o Johnu Wicku