Osijek
U NEDJELJU BICIKLIJADA, PRIDRUŽITE SE!

Ljepote županije doživite na biciklu
Objavljeno 4. lipnja, 2020.

U sklopu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjska županija, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Osječko-baranjske županije (tehnički organizator), u nedjelju, 7. lipnja, sa startom u 10 sati na Trgu Ante Starčevića, organiziraju Rekreacijsku biciklijadu kojom će se promovirati biciklističke staze i rute naše županije, cikloturizam i turizam općenito. Biciklijada obilježava početak pokretanja sportsko-rekreativnih aktivnosti i manfestacija, nakon karantene izazvane COVID-om.
- Pokušavamo se na neki način izvući iz letargije koju je donijela karantena izazvana COVID-om tako što ćemo se vratiti aktivnostima koje smo imali i prošle godine u ovo vrijeme. Biciklijada koja je ispred nas je dobrodošla, preko nje ćemo promovirati ne samo sport nego i općenito sve ono što Osječko-baranjska županija nudi - poručio je prilikom predstavljanja biciklijade u četvrtak župan Ivan Anušić.
Biciklijada će imati četiri rute: Osijek - Kopački rit - Osijek; Osijek - Belišće - Osijek; Osijek - Vukovar - Borovo naselje - Dalj - Aljmaš - Bijelo Brdo - Sarvaš - Osijek; Osijek - Brijest - Antunovac - Čepin - Livana - Osijek. Na biciklijadi mogu sudjelovati svi, a kako bi se zbog epidemioloških razloga izbjegle gužve, nisu potrebne prijave, dovoljno je samo pojaviti se na Trgu A. Starčevića u nedjelju u 10 sati.
Nakon što je županu čestitao Dan Osječko-baranjske županije, član Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač naglasio je da je ona uvijek znala prepoznati sport i rekreaciju kao iznimno važne aktivnosti za njezine građane.
- OBŽ i Olimpijski odbor imaju fantastičnu suradnju do te mjere da Športska zajednica OBŽ-a ne samo da sudjeluje u našem radu nego sudjeluje i u bitnim tijelima HOO-a, što govori koliko OBŽ znači HOO-u i koliko su njezine aktivnosti prepoznate. Tu bih zahvalio županu Ivanu Anušiću koji je uvijek znao prepoznati naše aktivnosti i poduprijeti ih - rekao je Krajač.
Tajnik Športske zajednice OBŽ-a Dubravko Ižaković otkrio je da nas u nedjelju očekuje i veliko iznenađenje.
- Na startu ćemo napraviti promociju jedne velike stvari za razvoj cikloturizma naše županije, predstavit ćemo prikolicu za bicikle koja može prevesti 50 bicikala, a kakvu nema nitko u Hrvatskoj - otkrio je Ižaković.

I. Alilović

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike