Sport
HUMANITARNI TENISKI TURNIR

Dobra zabava i tenis u osječkom parku
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
Tenis se napokon vratio. U osječkom Perivoju kralja Tomislava u četvrtak je počeo humanitarni Tenis Premier turnir koji je okupio gotovo sve najbolje što hrvatski tenis ima i što je ikada imao. U Perivoju su Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Donna Vekić, Ana Konjuh..., ali i naše legende poput Ive Majoli i Gorana Ivaniševića. Društvo je ugledno i odlično, a ostaje žal što se igra bez gledatelja. Ima onih koji se naguraju uz ogradu Perivoja i kroz reklame škicaju na teren, ali vrata su za veći broj ljudi zbog trenutačne situacije zatvorena.


No to ne umanjuje sjajan ugođaj na eventu kojemu je domaćin Donna Vekić, ujedno i glavna inicijatorica ideje da se u Osijeku nakon koronakrize zaigra humanitarna ekshibicija.


Turnir je počeo druženjem djece s tenisačicama i tenisačima, a zatim je krenula igra. Na "centru" Perivoja po jedan set odigrali su Vekić, Majoli, Lukas, Primorac, Ćorić, Dodig, Škugor, Gojo, mlade osječke nade... Kiša je u jednom trenutku potjerala igrače s terena, kasnije je prijetila, ali nije pokvarila sjajan teniski dan u osječkom parku.
Turnir se nastavlja danas, prvi meč na rasporedu je u 15, a drugi u 18 sati. No, prije toga tenisačice i tenisači na Pampasu će, na gradilištu novog stadiona NK Osijek, odmjeriti snage u nogotenisu. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike