Regija
GRAD VINKOVCI

Energetska obnova OŠ Vladimira Nazora ide prema planu
Objavljeno 4. lipnja, 2020.

VINKOVCI

U tijeku je energetska obnova zgrade i dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora u Vinkovcima. Za projekt vrijedan 11 milijuna kuna iz EU fondova povučeno je oko 5 mil. kuna, a od preostaloga iznosa 60 posto financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 40 posto Grad Vinkovci.
Projektom je predviđena toplinska izolacija krovišta i ovojnice, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog kondenzacijskog kotla, regulacijskih termostatskih radijatorskih ventila, rekuperatora za ventilaciju te solarnog sustava kao i zamjena unutarnje rasvjete.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima obišao je školu te se uvjerio u dinamiku radova.

-Vidim da radovi idu prema kraju i uskoro ćemo dobiti još jednu lijepu školu, treću po redu koju obnavljamo u ove zadnje tri godine. Drago mi je da smo uspjeli većinu sredstava od 11 milijuna kuna, koliko će biti uloženo u ovu školu, pribaviti iz drugih izvora, a jedan najmanji mogući dio iz samoga proračuna, istaknuo Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik

Nakon obnove u ovoj se školi očekuje ušteda energije od čak 76posto, dok će se emisija štetnih plinova smanjiti za 63 posto. Uštede su se dijelom već i pokazale.

-  Prema projektu velike su uštede. Dosadašnji prozori i vrata bili su toliko dotrajali da smo mi već njihovom zamjenom osjetili promjenu koja će biti još i znatno veća kada sve bude gotovo, istaknuo je ravnatelj Damir Burić.

Mario Kokaj

Najčitanije iz rubrike