Novosti
SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SDP-A

Komadina: Restart koalicija imat će jače liste od HDZ-ovih
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u četvrtak, nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, potvrdio je da su pregovori s IDS-om o priključenju Restart koaliciji pri kraju te dodao kako očekuje pozitivan odgovor i ustvrdio da će imati jače liste od HDZ-ovih.


"Dogovori o koalicijama su pri kraju, ostalo je otvoreno još pitanje koalicije s IDS-om i PGS-om, i nakon sjednice Predsjedništva uputit ćemo im službenu ponudu u kojoj im nudimo četiri visoka ulazna mjesta u osmoj izbornoj jedinici. Složili smo stvarno fer ponudu, i vjerujem da je i u IDS-ovu i u našem interesu da imamo jedan mandat više", rekao je Komadina.


Neslužbeno se doznaje da su na listi Restart koalicije u osmoj izbornoj jedinici IDS-u ponuđeni drugo, četvrto i šesto mjesto, što bi im jamčilo klub zastupnika u Saboru, a pronašlo bi se i prolazno mjesto za predsjednika PGS-a i gradonačelnika Krka Darija Vasilića.


S obzirom na to da je IDS-u sporno to što bi nakon najavljenog teritorijalnog preustroja Istra izgubila status županije, Komadina je kazao da promjene teritorijalnog ustroja neće biti do lokalnih izbora 2021., i da reforma ide za izbore 2025. Istaknuo je, također, da je suradnja s IDS-om "uvod i u lokalnu priču za iduće lokalne izbore dogodine" te da se "ne mogu dopodne svađati, a popodne surađivati". Komadina je rekao i da je sporazum s međimurskim županom Matijom Posavcem ‘više-manje‘ postignut. Imamo dobre liste i pokazat će se da su jače od HDZ-ovih, uvjeren je Komadina, poručivši novinarima: "Vidimo se u noći relativne pobjede SDP-a".


Odbacio je kritike HDZ-a da je SDP za ove izbore prepisao program s kojim je išao na izbore 2011., upitavši: "A što oni nisu prepisali?". Ustvrdio je da ono što je vrijedilo 2011. vrijedi i sada, a da su neke stvari u programu Restart koalicije ‘refrešali’ u skladu s okolnostima.


Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića kako očekuje da se policija i DORH pozabave ulogom SDP-a u aferi javne nabave EPK 2020, istaknuvši da je potpuno neprimjereno da predsjednik Vlade poziva javno neovisna tijela da se obračunavaju s bilo kim.
Postoji legalan način podnošenja prijave, a ne raditi pritisak na tijela istrage i progona, poručio je Komadina, dodavši da to ne smije nitko raditi, a pogotovo ne predsjednik Vlade.H
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om