Novosti
PREDSTAVLJEN PROJEKT DIGITALNA KOMORA

U samo nekoliko klikova mišem osam e-usluga
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
"Ako je itko prije ove krize bio skeptičan prema pitanju koliko je važna digitalizacija, zadnji mjeseci odagnali su sve sumnje. HGK je to prepoznao na vrijeme, pa smo prije tri godine krenuli s digitalnom transformacijom i postali prva digitalizirana institucija u Hrvatskoj. Kroz realizaciju projekta Digitalna komora promijenili smo vlastite poslovne procese, educirali zaposlenike i stekli nova znanja koja namjeravamo dijeliti s drugima. Cilj je potaknuti članice, ali i druge institucije da se digitalno transformiraju, jer to je jedini put do konkurentnosti“, istaknuo je predsjednik HGK-a Luka Burilović, na predstavljanju projekta Digitalna komora, informacijsko-komunikacijske platforme koja u samo nekoliko klikova mišem nudi osam e-usluga (e-financiranje, e-javne ovlasti, e-članice, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocije, e-pokreni poslovanje, e-gospodarske informacije i e-edukacije).


Ukupna vrijednost projekta je 28,7 milijuna kuna, od čega 85 posto, odnosno 24,4 milijuna, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK, kao korisnik projekta. Platforma trenutačno ima 25.000 korisnika.


Mirjana Samardžić Novoselec, članica Uprave u tvrtki Apsolon, koja je radila na projektu, naglasila je kako digitalna transformacija više nije izbor nego nužnost, posebice za javni sektor.
"HGK je perjanica u procesu digitalne transformacije, što se tiče domaćih institucija. U idućoj financijskoj perspektivi EK će inzistirati na digitalizaciji javnog sektora, i mislim da će Vlada RH ići u tom smjeru, a HGK može biti primjer“, kazala je, dodavši da su prije početka rada na Digitalnoj komori kroz projekt Digitalni indeks analizirali digitalnu spremnost približno 300 domaćih tvrtki. Z.R.
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije