Regija
DOBRE VIJESTI ZA NOVE SREDNJOŠKOLCE

Srednja škola Valpovo dobila je četverogodišnji program za tehničara za elektroniku
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
VALPOVO

Vezano uz aktualne prijava za upis u novu školsku godinu, iz jedine valpovačke srednje škole stižu odlične vijesti: škola je ispunila sve preduvjete za upis učenika u traženi novi smjer za stjecanje kvalifikacije za zanimanje tehničar za elektroniku.

– Srednja škola Valpovo podnijela je zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja za utvrđivanje uvjeta za početak izvođenja novog strukovnog kurikula za stjecanje kvalifikacije tehničar za elektroniku u strukovnom sektoru Elektrotehnika i računalstvo. Nakon dugotrajne i zahtjevne procedure, kao i očevida predstavnika Ministarstva, utvrđeno je da SŠ Valpovo ispunjava sve uvjete za početak provedbe novog kurikula - naglašava ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić.

Kako je priopćeno, riječ je o modernom kurikulu za obrazovanje učenika u četverogodišnjem programu koji će zamijeniti postojeći program za zanimanje elektrotehničar.

Novi je program prilagođen potrebama tržišta rada te kvalitetno priprema učenike za polaganje državne mature i nastavak školovanja, a Srednja škola na taj način zadržava i modernizira sektor Elektrotehnike i računalstva, što predstavlja jedan od prioriteta strateškog razvoja škole. Uz obvezne općeobrazovne predmete, kurikul se sastoji od obveznih i izbornih strukovnih modula i predmeta koji se odabiru prema godini školovanja, kroz koje će učenici stjecati znanja i vještine iz područja elektrotehnike, elektronike, automatike, računalstva i robotike. Osim toga, škola će ponuditi učenicima i fakultativne programe, kao i mogućnost sudjelovanja u EU projektima mobilnosti Erasmus+.

– Obrazovanje učenika u strukovnom sektoru Elektrotehnike i računalstva zahtijeva specifične materijalno-tehničke uvjete za rad, kvalitetnu informatičku opremu, opremljene praktikume, programe za automatiku i robotiku i dr. Unatrag nekoliko godina pripremali smo se i osigurali potrebnu informatičku opremu, obnovili nekoliko specijaliziranih praktikuma, završavamo uređenje praktikuma fizike i elektronike novcem iz EU fondova, a uz pomoć tvrtke TEO d.o.o. Belišće značajnu podršku pružila nam je i Zajednica tehničke kulture Valpovo – Belišće – navode iz Srednje škole Valpovo, koja će, naglašavaju, nastaviti ulagati i osiguravati još kvalitetnije materijalno-tehničke uvjete za izvođenje nastave i vježbi za svoje učenike.

Lidija Aničić
Novi će, vrlo tražen, obrazovni program zamijeniti dosadašnji za zanimanje elektrotehničar
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike