Sport
U GRADSKOM SE VRTU OKREĆU LOKOMOTIVI

Pobjeda u Kranjčevićevoj bila bi melem za sve rane
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Što se prije bijelo-plavi vrate na pobjedničku stazu, lakše će zacijeljeti riječke rane

Vezani članci

ISPRIKA KOJA NIKOME NIŠTA NE ZNAČI

Pajač bi trebao razmisliti je li sudački poziv doista za njega

Nogometaši Osijeka su, ne svojom krivnjom, ostali bez jednog puta koji ih je mogao odvesti prema Europi. Eliminacija iz Kupa na Rujevici bila je bolna i burna u isto vrijeme, a nedvojbeno će ostaviti traga na momčadi bijelo-plavih.


Prije svega na mentalnom planu, jer nije se lako pomiriti s takvim načinom poraza od Rijeke. Ali život mora teći dalje, a trener bijelo-plavih Ivica Kulešević ovog će tjedna tražiti načina kako vratiti ravnotežu i narušeno samopouzdanje momčadi.

Opet važan susret

Osječani sada trebaju zbiti redove jer pred njima je još jedna gotovo jednako važna utakmica kakva je bila ona protiv Rijeke u Kupu. U nedjelju će biti gosti Lokomotive u prvom prvenstvenom nastupu nakon koronakrize, a ni taj ogled im ne ostavlja previše prostora za kalkulacije kada je rezultatski ishod u pitanju. "Lokosi" imaju četiri boda više na ljestvici, a s obzirom na raspored koji Osijek ima (u sljedećih pet kola četiri gostovanja, nap. a.) i plan koji sadržava pokušaj smanjivanja ili dostizanja bodovnog zaostatka, ostavlja mu malo izbora. Bijelo-plavi će u Kranjčevićevoj morati igrati na pobjedu. I, opet, to je daleko lakše reći nego ostvariti, jer se nakon Rujevice u Gradskom vrtu najviše priča o mentalnom stanju momčadi.


- U Rijeci nismo samo izgubili finale Kupa, već nam je oduzet i temelj za kvalitetno ozračje u momčadi i oko nje, te pozitivna napetost iščekivanja finala koja bi nas tjerala naprijed i u momčadi te kod naših navijača držala optimizam do samog kraja sezone - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.


Nedvojbeno je kako bi pobjeda u Rijeci, kojoj su bili nadomak dok se u priču nije upetljao sudac Igor Pajač, bijelo-plavima donijela "puno lijepih stvari" i predstavljala sjajan zamašnjak za prvenstvene oglede, a ovako je nastupilo golemo razočaranje i konsternacija. Takvo je stanje posve razumljivo, ali u osječkom klubu jednostavno moraju učiniti maksimalne napore kako bi ga što je prije moguće prevladali. Pobjede su u sportu najbolji lijek za sve frustracije, pa, ako hoćete, i za doživljene nepravde. Stoga, što se prije Osijek vrati na pobjedničku stazu, to će brže zacjeljivati riječke rane.
Temelj postoji

S obzirom na igru koju je Osijek prikazao do te nesretne 56. minute kada je isključen Kleinheisler, temelji za optimizam postoje. U tom susretu osječka momčad odigrala je možda i svoju najbolju utakmicu ove sezone na gostovanjima. Bijelo-plavi su od prve minute bili odvažni i imali jasnu viziju kako doći do željenog rezultata. Pritisnuli su Rijeku visoko, doslovce joj "ubili" mogućnost organizacije napada i time je učinili gotovo neopasnom. No u Kranjčevićevoj će Kulešević na Lokomotivu morati bez dvije iznimno važne karike u toj igri Laszla Kleinheislera i Erosa Grezde. I to je nasljeđe tih ružnih uspomena s riječkog stadiona. Mađar će morati preskočiti Kranjčevićevu zbog suspenzije koju nije zaslužio, a Grezda će sa strepnjom čekati kaznu zbog udaranja Čolaka na parkiralištu nakon utakmice koju će mu danas izreći Disciplinska komisija HNS-a. Udarac je to za kompoziciju momčadi, jer je upravo Grezda bio predvodnik tog presinga kojim je Osijek unosio priličan nered u posljednju liniju riječke momčadi.

Uglavnom, pred Osijekom je još jedan izazov koji nosi veliku važnost. Uh, kako bi pobjeda u toj utakmici bijelo-plavima dobro došla...
Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike