Regija
RADOVI PRI KRAJU, OBJE ODGOJNE GRUPE POPUNJENE

Novi vrtić Bambi najesen se otvara za male Kaptolčane
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
KAPTOL - Unatoč ograničenjima zbog epidemije, završni radovi u dječjem vrtiću u Kaptolu slijede planirane rokove. U tijeku su unutrašnji radovi, pa je tako ovih dana postavljan parket. Očekuje se da će do početka nove školske godine vrtić biti spreman primiti najmlađe Kaptolčane.

- U samo dva dana od objave predupisa prijavili su se svi zainteresirani za vrtićki odgoj djece, tako da ćemo imati popunjene planirane dvije grupe, s približno pedeset polaznika - rekao nam je Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol.

Dječji vrtić u Kaptolu, čija je gradnja počela prošlog ljeta, najveća je investicija u posljednjih nekoliko godina, vrijedna 6,4 milijuna nepovratnih kuna. "To je ne samo najveća investicija u financijskom smislu u posljednjih nekoliko godina nego i investicija koja ima svoje značenje u društvenom smislu – ostvarili smo to za budućnost i naše najmlađe", rekao je tada načelnik Pavičić.

Vrtić je novoosnovana ustanova Općine Kaptol. Zanimljivo je što su Kaptolčani bili pozvani da mu sami predlože naziv. Tako je između pet najčešćih prijedloga izabran naziv Bambi. Iako bi se identitet Kaptola mogao dobro prepoznavati u predloženom nazivu Kaptolino, Općinsko vijeće odlučilo je da vrtić nosi naziv prema poznatom umiljatom liku laneta, kakvih zasigurno ima i u tom potpapučkom kraju. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike