Mozaik
DEBATE PRETENDENATA NA VLAST UŽIVO NA DNEVNIK.hr-u

Koja pitanja muče građane i što je od iznimne važnosti - propituje Mislav Bago
Objavljeno 2. lipnja, 2020.

Hrvatska se nalazi pred izborima za 10. saziv Hrvatskog sabora od neovisnosti. Politička scena se već uzburkala, a tko u šarolikoj plejadi pretendenata na vlast ima konkretne programe te što oni zapravo znače za građane Republike Hrvatske  gledatelji će moći doznati u debatama koje organizira Nova TV.

Mislav Bago, urednik i komentator koji više od 20 godina prati najvažnija događanja na domaćoj političkoj sceni, sučelit će ključne političare stranaka koje pretendiraju na vladajuću poziciju u državi, a gledatelji će sučeljavanja moći pratiti uživo na portalu DNEVNIK.hr. Prva u nizu debata bit će u srijedu, 3. lipnja.

Da političarima postave pitanje koje ih zanima moći će izravno i gledatelji i to putem Facebook stranice portala DNEVNIK.hr, koje će potom Mislav Bago postaviti kandidatima na debati.

Debate koje će se održavati u narednim tjednima do izbora bit će tematskog karaktera, pa će se tako propitivati ključna pitanja, stavovi, programi i konkretni planovi iz različitih područja političkog i društvenog djelokruga poput vanjske i unutarnje politike, obrane i sigurnosti, pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, gospodarstva, kulture i medija, obrazovanja, poljoprivrede, zdravstva, financija te bankarskog sustava.

 - Nakon 30-ak izbora koje sam odradio tijekom svoje karijere, svaki put misliš da je to to, a onda dođu novi političari, nova politika, novi izazovi pred zemljom. Sučeljavanja su ključna ne za one koji su već odabrali kome dati glas, već za stotine tisuća neodlučnih birača koji jednom u četiri godine imaju svu moć u svojim rukama, a poruke, gestikulacija, uvjerljivost  mogu i odredit  onoga tko će imati najveće šanse formirati Vladu, kaže Mislav Bago.T.K.

Najčitanije iz rubrike