Sport
REAKCIJA IZ NK OSIJEK NA ODLUKE SUDAČKE KOMISIJE

Skender: Tko će nama nadoknaditi štetu?
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
U Gradskom vrtu odluke Sudačke komisije, koja je suspendirala Igora Pajača i Frana Jovića do kraja sezone zbog propusta učinjenih tijekom polufinalnog susreta Kupa na Rujevici, nisu izazvale nikakvo zadovoljstvo. U taboru bijelo-plavih drže kako je time samo potvrđeno kako su teško oštećeni u toj utakmici, ali za njih to ne predstavlja nikakvu satisfakciju, s obzirom na to da neće igrati u finalu Kupa.


- Nama kazne za Pajača i Jovića ne znače apsolutno ništa, i nisu nam nikakva utjeha s obzirom na to što smo izgubili oduzimanjem plasmana u finale Kupa. Pretpostavljali smo kako će se cijela odgovornost svaliti na leđa sudaca, ali ne snose li istu odgovornost i oni koji su ih delegirali? Time je samo potvrđeno kako nam je nanesena šteta, ali te kazne ne mogu nadoknaditi sve što smo izgubili oduzimanjem mogućnosti nastupa u finalnoj utakmici. I na financijskom planu, ali i na planu ukupne atmosfere oko kluba. Naši su sponzorski ugovori dijelom vezani i uz rezultatske uspjehe, što su nam evidentne i od strane Sudačke komisije sada priznate pogreške uskratile. Jedino bi pravedno bilo odigravanje nove utakmice, ali svjesni smo kako do toga neće doći - smatra Marin Skender, glavni skaut NK Osijek.
Teško da bi i odigravanje novog susreta bilo zadovoljavajuće rješenje, jer Osijek je imao 2:0 i finale na dlanu u trenutku kada je Pajač odlučio krenuti u svoj rušilački pohod i tako značajno pogurao Rijeku prema rezultatskom preokretu. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike