Osijek
OSAM MJESECI BEZ IZABRANOG STOMATOLOGA

Uskoro novi stomatološki tim u donjogradskom DZ-u
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
Posljednjih su mjeseci, u epidemiji bolesti COVID-19, Osječani su stoički podnosili razne boljke ili su se telefonski savjetovali sa svojim liječnicima. No kada osoba dođe u situaciju da gotovo pola godine trpi zubobolju, a ni jedan ju stomatolog ne želi primiti za pacijenta, onda se može reći kako je "vrag odnio šalu".

Slučaj je to većeg broja Osječana koji su ostali prepušteni sami sebi (ako si ne mogu priuštiti uslugu privatnika) nakon što je početkom listopada prošle godine iz donjogradskog Doma zdravlja na bolovanje, a potom i na rodiljni dopust otišla nositeljica tog tima. Nakon njezina odlaska DZO do danas nije uspio nadoknaditi taj stomatološki tim, pa su mnogi osiguranici već osam mjeseci bez izabranog doktora dentalne medicine.

"Najprije nije bilo nikakve zamjene. Onda su nam otvorili mogućnost da samo za hitne slučajeve možemo kod druga dva tima. Potom je konačno došla na zamjenu druga liječnica, da bi i ona u kratkom roku otišla na rodiljni dopust. Do tada smo već bili u 2020. godini, mene je već neko vrijeme mučio zub, a sin predškolac već je pet mjeseci kasnio s dogovorenim pregledom. Krenuli smo se raspitivati da se negdje prebacimo i onda je stigla korona i izolacija. U jednom sam trenutku morao hitno ići na dežurstvo, ali to nije dobro prošlo. Sada, naime, imam veliku rupu u zubu koju mi nema tko popraviti. Naime, sada kada su mjere popustile, a u DZ-u Donji grad još nema zamjene za moju stomatologinju, krenuo sam tražiti novoga zubara, ali nitko me ne želi primiti! Jedni tvrde da nemaju mjesta, a drugi da zbog koronavirusa još ne primaju nove pacijente! Nisam ja jedini koji se ovako muči, što da radimo? - pita ljutiti Donjograđanin.

Provjerili smo što se to događa sa stomatološkim ordinacijama u Domu zdravlja u Donjem gradu i dobili potvrdu navoda ove priče. "Situacija je takva kakvom je ljudi opisuju, uistinu od listopada ne uspijevamo popuniti mjesto stomatološkog tima. Raspisivali smo nekoliko natječaja, no nitko nam se nije javio. Na osječkom tržištu rada stomatologa koji bi preuzeo ordinaciju u Domu zdravlja nije bilo. No možemo najaviti da se i tim mukama bliži kraj! Pronašli smo stomatologa koji bi uskoro trebao u cijelosti preuzeti ambulantu. Molimo za još malo strpljenja", kaže ravatelj Doma zdravlja Osijek, Mato Lukić.

Dodaje i kako, bar kada su u pitanju stomatolozi Doma zdravlja Osijek, svi koji imaju mjesta u svojim kvotama moraju primiti nove pacijente.

“Ukinute su mjere vezane uz koronavirus, normalizirali smo režim, novi se pacijenti moraju primiti i nitko ih ne smije odbiti na račun korone. Ako pacijenti sumnjaju da ih stomatolog ne želi primiti, a ima mjesta, ili pak to čini pod izgovorom da ne prima nove pacijente zbog koronavirusa, pozivamo ih da slučaj prijave ravnateljstvu”, poručuje Lukić. I. Solar
Kada su u pitanju stomatolozi Doma zdravlja, svi koji imaju mjesta u svojim kvotama moraju primiti nove pacijente
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike