Regija
NAGRADE HRVATSKIH DUHANA

Uručeni Duhanci najproizvođačima
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
VIROVITICA

Hrvatski duhani nagradili su najbolje proizvođače iz berbe 2019., i dodijelili Duhance za najveću proizvedenu količinu, najbolju kvalitetu i najveći prinos. Kako navode iz tvrtke, nagrađeni proizvođači dobili su plaketu i simboličan poklon – laptop, koji će im pomoći da posluju i komuniciraju još brže i produktivnije.

- Hrvatski duhani maksimalno podržavaju svoje proizvođače. Od pretfinanciranja proizvodnje, preko kreditiranja ulaganja, kontinuirane podrške agronoma, korištenja prednosti zajedničkog nastupa prema dobavljačima, pa do podrške u nabavi novih tehnologija, poput mehaničkih berača koje uvodimo na naša polja - kazao je Flavio Oliveira, direktor Hrvatskih duhana.

Duhanac za najveću proizvedenu količinu i najveću količinu duhana obranu mehaničkim načinom berbe, dodijeljen je Mihaelu Čolaku iz Bakića, koji je u sezoni 2019. proizveo 70 tona duhana, najbolju kvalitetu duhana ima Nikola Obradović (nagradu preuzeo sin Dino), iz Jakšića, koji je u sezoni 2019. proizveo najkvalitetnije duhane i ostvario najveću otkupnu cijenu za duhan tipa virginija od 17,25 kuna za kilogram, a nagradu za najveći prinos dobio je Boris Đukić iz Gornjeg Miholjca, koji je u sezoni 2019. postigao prinos od 3,9 tona po hektaru.

Proizvodnja duhana jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj upravo zato što svi proizvođači imaju siguran otkup svih količina uz kontinuiran rast otkupne cijene, kažu u Hrvatskim duhanima, dijelu BAT-a, i dodaju da efikasnost proizvodnje znači veću profitabilnost, a što tvrtka posebno potiče.

Prilikom dodjele nagrada Hrvatski duhani čestitali su i svim ostalim proizvođačima na vrlo dobrim rezultatima postignutim u protekloj berbi i zaželjeli mnogo uspjeha te još bolje rezultate ove godine. D.S.R.
Možda ste propustili...

OD RUJNA ĆE U SVOM PROSTORU BORAVITI 42 DJECE

Sopje prvi put ima dječji vrtić

"JEZIK – RIJEČ, MASKA, LJUBAV, ŠTIT I MAČ"

Klari Vidaković prva nagrada na međunarodnom natječaju

Najčitanije iz rubrike