Regija
UDRUGA REKREATIVNOG TRČANJA NEXE TEAM NAŠICE

Sestre trčale neprekidno 6 sati na igralištu NK-a Niza
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
NAŠICE


U protekla dva mjeseca održale su se brojne jedinstvene i neobične utrke u kojima su sudjelovali i članovi Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice. Jedna od takvih utrka je i utrka kojom se trčalo neprekidno šest sati kružno na atletskoj stazi ili nogometnom igralištu. Utrci su se pridružile i članice URT-a Nexe Team Našice, sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković, na igralištu NK-a Niza uz podršku svojih mještana. Takve utrke zbog svojih karakteristika zahtijevaju izuzetnu mentalnu stabilnost, a neprekidno trčanje od šest sati mogu izdržati samo oni fizički najspremniji.


Članovi URT-a Nexe Team sudjelovali su i u posebnoj utrci Krug, stazi dužine 3100 metara kojom se trčalo preko dva osječka mosta. Sve utrke bile su organizirane uz pridržavanje epidemioloških mjera.


Održane su i brojne virtualne utrke, a jedna od njih je i "Jači od korone" u kojoj se trčalo pet kilometara.
Iz URT-a Nexe Team Našice ističu kako su pribavljene sve dozvole za održavanje najvećeg štafetnog ultramaratona u Hrvatskoj "Od velikog do malog Vukovara" u dužini od 310 kilometara, koji će biti od 19. do 21. lipnja, a trčat će se neprekidno od Vukovara do Sunje. Ovaj ultramaraton trebao je biti održan u ožujku, ali je zbog pandemije koronavirusa morao biti privremeno odgođen. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana