Sport
SKORI POVRATAK NA VATRENU LINIJU

Nastavak streljačke sezone 13. lipnja, mjesec dana poslije i na Pampasu
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Nakon tromjesečne stanke ponovno se budi hrvatska streljačka scena. Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza donio je odluku o nastavku sezone, a program počinje 13. lipnja. Ovaj će mjesec biti uglavnom u znaku natjecanja u gađanju letećih meta (trap, skeet), no neće proći mnogo vremena kada će zaživjeti i ostale discipline. “Golubovi” će se na startu gađati u Novigradu, Solinu, Gradecu i Zagrebu, a grad na Dravi prvo domaćinstvo pričekat će do 11. srpnja. Pampas će tog vikenda ugostiti seniorsko malokalibarsko PH, a dva tjedna kasnije na istom će se mjestu i u istim disciplinama (25 i 50m, puška i pištolj) natjecati najbolji juniori u državi koji će tražiti i vizu za nastup na juniorskom Europskom prvenstvu. Riječ je o jedinoj (inter)kontinentalnoj smotri koja nije otkazana u 2020., ili prebačena za sljedeću godinu, nego je dobila novi termin. Onaj prvobitni iz srpnja prebačen je za rujan (7. do 14.), a kako sada stvari stoje nije isključeno da se u kasno ljeto u Osijeku okupe najbolji mladi strijelci Europe.

- Prigodom odgode prvog termina, za potvrdu novog ili konačnu odgodu, bilo je planirano sačekati prvi dan srpnja. No, odluka bi mogla biti poznata i ranije. Europska streljačka konfederacija potiče održavanje prvenstva, ali jasno da u trenutačnoj situaciji sama želja nije dostatna. Epidemiološka situacija ključ je svega, a ne treba zanemariti ni kako će reagirati nacionalni savezi u svezi sa slanjem svojih mladih reprezentativaca u Hrvatsku. Ako EP bude potvrđen, kao organizatori mi ćemo biti spremni, ali odluka ipak zavisi od mnogo faktora na koje nemamo utjecaj - kaže Zoran Ćelić, tajnik GSD-a Osijek 1784.

Otvoreno je održavanje jedinog velikog međunarodnog natjecanja u ovoj godini, koje bi moglo spasiti domaći program prekinut u prvoj polovini ožujka. Zračni dio nije odrađen do kraja, pa tako HSS želi naći kvalitetno rješenje za održavanje svih odgođenih natjecanja. Odluka o novim datumima (Kup Hrvatske, kadetsko i juniorsko PH), bit će donesena najkasnije do 7. rujna. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike