Osijek
UČIONICA ODRŽIVOG RAZVOJA

U Tvrđavici izradili spiralni začinski vrt
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Entuzijasti iz udruge ISKRA waldorfska inicijativa, u sklopu građanske akcije "Učionica održivog razvoja", u okviru koje se može besplatno učiti o osnovama održivog razvoja, na, kako kažu, svojoj "zemljici" u Tvrđavici izradili su spiralni začinski vrt.

Dio je to aktivnosti na otvorenom kojima se Osječani vraćaju svakodnevnici nakon dva mjeseca izolacije, tako da se u sljedećim danima, posebice nakon poboljšanja vremena, očekuje i niz drugih aktivnosti u kojima Osječani željni rada na zemlji i povratka prirodi mogu sudjelovati. U "Učionici održivog razvoja" inače je moguće provoditi aktivnosti poput: obrade zemlje, kompostiranja, sađenja, uzgoja hrane, izrade uzvišenih gredica, recikliranja, drvodjeljstva, prirodne gradnje, razvoja timskog rada i povjerenja. Za osnovne škole i vrtiće na području grada Osijeka i okolice moguće je dogovoriti terenski posjet "Učionici održivog razvoja", a roditelji s djecom i ostali zainteresirani građani mogu sudjelovati u programu "Održi SE". Provedba ove građanske akcije omogućena je pokroviteljstvom Slagalice – zaklade za razvoj lokalne zajednice, a projekt "Održi SE" pod pokroviteljstvom je Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Suradnici u programu su udruga OSPERA, Eko centar Latinovac, udruga Breza, DV Osijek i osnovne škole grada Osijeka. I. Solar
Možda ste propustili...

ENERGETSKA OBNOVA GRADSKIH VRTIĆA

Napokon građevinci u Potočnici i Latici

EVANGELIČKA CRKVENA OPĆINA OSIJEK

Restauriraju dva vrijedna harmonija

TVRTKA ŽITO I RIJEKA LJUBAVI

Svakoj obitelji po dvije kile brašna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK TRAŽI REVIZIJU POSLOVNIH REZULTATA

Pozitivno je da Unikom zarađuje, ali ne na dodatnom trošku građana

2

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima

3

UČENICI SLAŽU SVOJE LISTE PRIORITETA OBRAZOVNIH PROGRAMA

I osječki osmaši počinju prijavu u željene srednje škole u srijedu, 8. srpnja