Regija
UKUPNO 305 UPISNIH MJESTA

Vukovarsko Veleučilište: Povećan interes za sva tri studija
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
VUKOVAR - Vukovarsko Veleučilište "Lavoslav Ružička" raspisalo je natječaj za upis studenata na prvu godinu preddiplomskih stručnih studija i specijalistički diplomski studij preventivne fizioterapije. Dekan Željko Sudarić rekao je kako im je odobrena kvota od ukupno 305 upisnih mjesta, s tim da je raspisan i natječaj za upis Hrvata izvan RH, u skladu sa sporazumom sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

- Zbog pandemije korone omogućili smo prijavu elektroničkim putem kako kandidati ne bi morali dolaziti na veleučilište. Budućim studentima nudimo i boravak u Studentskom domu "Leopold" koji ima 108 smještajnih jedinica. Kako je pokrenut projekt "Razvoj i unapređenje stručne prakse", za što smo od resornog ministarstva nepovratno dobili četiri milijuna kuna, otvorit ćemo Centar za razvoj karijera i na taj način dodatno povećati studentski standard - naveo je Sudarić.

Od jučer (1. lipnja) započele su prijave za upis kandidata koji nisu obvezni položiti državnu maturu, odnosno za one koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine, i konačnu će rang-listu objaviti 18. lipnja. Dekan je naglasio kako preko web-stranice "Postani student" prate atraktivnost studija i na temelju tih podataka uvidjeli su kako postoji značajan interes za upis na vukovarsko veleučilište, puno veći nego prošle godine.

- Promotivnim aktivnostima i materijalima koje smo slali u srednje škole očito smo privukli veći broj studenata. Kao i uvijek, za studij fizioterapije interes je najveći, pa ih je oko 500 iskazalo želju za upisom, za 140 budućih redovnih studenata smo prvi izbor, a upisujemo ih 60. Ohrabruje što je povećan interes i za ostala dva studija; trgovinu i upravni studij - naglasio je dekan.

Dodao je kako su dobili informaciju da ima maturanata Hrvata iz Srbije koji su zainteresirani za studiranje u Vukovaru.

Kada je riječ o upisima u status redovitog studenta preko sustava državne mature, prijave za ljetni upisni rok počet će 10. srpnja. Upis kandidata će, nakon objave konačnih rang-lista u sustavu, obavljati nakon 22. srpnja. D. Korpoš
Možda ste propustili...

DANAS SLUŽBENO POČINJE SEZONA KUPANJA

Za kupače je obvezno poštovanje svih mjera

NADOGRAĐENA ZGRADA OŠ TORDINCI

Bolji uvjeti učenja za 120 osnovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana