Regija
TERRACIBALAE NOVA KREĆE U NOVU PROIZVODNJU I ISPUNJAVA OBEĆANJE

Bubamarci sadili
indijansku bananu
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
VINKOVCI - Vinkovačka tvrtka Terracibalae Nova j.d.o.o. dostavila je početkom godine vinkovačkoj udruzi koja već 34 godine okuplja osobe s invaliditetom, "Bubamari", pismo namjere u kojemu nudi suradnju i zapošljavanje njezinih članova jer joj je poznato kako se invalidne osobe teško zapošljavaju. Ovih dana su uz pomoć članova "Bubamare" zasadili na površini od tisuću četvornih metara trajne nasade egzotičnog voća indijanske banane. To voće je manje poznato u Hrvatskoj i rijetki su nasadi, a u Slavoniji ih uopće nema, pa će Terracibalae Nova biti pionir u uzgoju tog voća na istoku Hrvatske.

- Ovih tisuću kvadrata pokusno je polje indijanske banane. U sadnji je sudjelovalo troje bubamaraca, ali bit će još za njih posla jer planiramo proširiti nasad na jedan hektar, na 10.000 četvornih metara. Također namjeravamo u naše vrtiće i kuhinju zaposliti bubamarce - kaže Tomislav Mustapić, direktor Terracibalae Nova. Dodaje kako njegova tvrtka posluje na području Vinkovaca i bavi se ugostiteljstvom i cateringom na dvije lokacije te ima stalne potrebe za zapošljavanjem. Također se bave i poljoprivrednom proizvodnjom i otkupom proizvoda, pa i egzotičnog voća, zbog čega su se i odlučili na nasad indijanske banane.

- Prepoznali smo vašu udrugu kao budućeg partnera u zapošljavanju osoba s invaliditetom jer im želimo omogućiti uključivanje u sustav rada i senzibilizirati okolinu na ovu problematiku. Želimo pokazati našoj zajednici da je moguća suradnja privatnog sektora i udruga poput vaše u cilju zapošljavanja što većeg broja članova udruge. Ne trebamo ni govoriti koliko će ta inkluzija pridonijeti i osobama s invaliditetom, ali i zajednici u kojoj žive. Nadamo se budućoj suradnji - naveo je u pismu namjere "Bubamari" Mustapić.

U "Bubamari" su bili oduševljeni jer je to prvi put da se netko javlja i nudi suradnju i zapošljavanje osobama s invaliditetom, dosad su uvijek oni morali nekoga moljakati. Budućnost im je svijetla, kažu, jer uskoro bi trebao napokon proraditi i Buba bar.

- To je i rezultat projekta Buba bara jer, osim što je pridonio izmjeni zakonske regulative te sada osobe s invaliditetom mogu raditi bez gubitka osobne invalidnine, zainteresirao je i otvoreno tržište rada. Hvala ljudima iz Terracibalae Nove - kaže predsjednik "Bubamare" Tomislav Velić. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet

2

KOLEGIJ NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA

Cilj procijepiti 50 posto stanovništva

3

PROJEKT COOR-A POSLJEDNJA JE ŽELJA POKOJNE DOKTORICE TEREZIJE SALAJ-RAKIĆ

Izgradit će kuću za osobe s intelektualnim poteškoćama