Regija
NAČELNIK SREĆKO VUKOVIĆ:

Javna rasvjeta u Bizovcu uključena sukladno potrebama
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
BIZOVAC - Zašto javna rasvjeta u Bizovcu, koje se želi profilirati kao turističko središte, ne radi i tijekom noći kada radnici stižu zadnjim autobusom, ili vlakom u 1.28 sati, pitanje je koje nam je uputila jedna Bizovčanka, a na koje smo odgovor potražili kod načelnika Općine Bizovac, Srećka Vukovića.
- Kako većina ugostiteljskih objekata radi do 23 sata, sva javna rasvjeta uključena je do 23.30 sati, što zadovoljava i potrebe većine mještana bizovačkog kraja. Kada se ukaže potreba u vrijeme održavanja tradicionalnih manifestacija, velikih blagdana i slično, rad rasvjete u noćnim satima, ovisno o dobu godine, programira se i na duže, odnosno do ranih jutarnjih sati - obrazložio je čelnik Općine, koja je posljednjih desetak godina s njim na čelu znatna financijska sredstva uložila u obnovu, popravke, modernizaciju i izgradnju ulične javne rasvjete u svakom naselju. Osim vlastitih proračunskih sredstava, za to novac pronalaze i u resornim ministarstvima i fondovima te u suradnji s HEP-om.


- U proteklom desetljeću izgrađen je moderan sustav osvjetljenja kroz glavnu bizovačku ulicu - Ulicu kralja Tomislava uz sufinanciranje HC-a, vrijedan 1.300.000 kuna, nova rasvjeta u ZMG-u Sajmište od 500.000 kuna te u naseljima Cret Bizovački za 1.500.000 kuna i Novaki Bizovački za 750.000 kuna - podsjeća načelnik Vuković napomenuvši kako je 2019. godine počela gradnja ulične rasvjete u Brođancima i Habjanovcima, koja se nastavila i u ovoj godini uz potporu dvaju ministarstava, a vrijednost svakog projekta iznosi 2.500.000 kuna.
- Do kraja ove godine planira se obnoviti i dograditi javna rasvjeta u bizovačkim ulicama I. Pavlića, V. Nazora i A. Starčevića, za što je u proračunu planirana stavka od 400.000 kuna. Općina planira izraditi dokumentaciju i izgraditi javnu rasvjetu i u preostalim dijelovima svakog općinskog mjesta i svakoj ulici gdje god je ona zbog zuba vremena neispravna, dotrajala ili je uopće nema - najavljuje načelnik Općine, koja je 2020. za troškove rada javne rasvjete u proračunu predvidjela gotovo 600.000 kuna. L. Aničić
Plan je izraditi dokumentaciju te izgraditi javnu rasvjetu i u preostalim dijelovima svih općinskih mjesta
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike