Ekonomija
PROVELI ANKETU MEĐU KUPCIMA O ZAŠTITNIM MJERAMA OD ZARAZE

Pevex u borbi protiv COVID-a
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Nakon što je ispitao zadovoljstvo kupaca zaštitnim mjerama od epidemije u svojim trgovačkim centrima, prvi hrvatski trgovački lanac Pevex ponudio je kupcima najtraženiji zaštitni proizvod, i to do tri puta jeftiniji od najviše dopuštene cijene.


Prvi rezultati ankete među više od 500 kupaca u šest trgovačkih centara diljem Hrvatske pokazali su kako je kupcima u odabiru trgovačkog centra dosta važno provođenje mjera dezinfekcije i fizičkog distanciranja. Stupanj važnosti ocjenjivao se na ljestvici od 1 do 5, a gotovo polovina ispitanika dala je najvišu ocjenu spomenutom. To pitanje bilo je nevažno za 14,3 % ispitanika, a jako malo važno za 5,4 %.


Dezinfekcija ruku prilikom ulaska u prodajni centar Pevex jako je važna za 74,3 % ispitanika, a samo 2,7 % smatra ju nebitnom za svoje zadovoljstvo pri kupnji. Dezinfekciju prostora bitnom za svoje zadovoljstvo također smatra visok postotak kupaca (60,8 % - 5, 27,2 % - 4 i 7,7 % - 3), a samo ju 2,5 % njih smatra nebitnom (1 na ljestvici zadovoljstva). Provođenjem mjera fizičkog distanciranja u najvećoj mjeri (5 na ljestvici) zadovoljno je 44,6 % ispitanika. Najviše ispitanika, njih 78,4 %, dalo je ocjenu 5 na ljestvici zadovoljstva zbog provođenja dodatnih mjera sigurnosti mjerenjem temperature termalnim kamerama. Niskom (1) ocijenilo ju je samo njih 3,3 %. Upitana o tome koliko smatraju da bi se spomenute mjere i dalje trebale provoditi, većina ispitanika (68 %) složila se da su one potrebne i dalje. S druge strane, 32 % ih smatra da one više nisu potrebne.


"Prvi podatci ankete među kupcima naglasili su važnost inzistiranja na daljnjoj provedbi mjera protiv zaraze", poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević, dodavši kako se Pevex potrudio uvesti u sve svoje trgovačke centre visokotehnološku zaštitnu opremu – termalne kamere, ali i tražene proizvode koji će kupcima osigurati zaštitu i izvan njih.


Pevex je ponudio svojim kupcima zaštitne medicinske maske, s potrebnim certifikatom, i to po znatno nižoj cijeni od najviše dopuštenih 12 kuna. Podsjetimo, nakon velikog rasta cijene zaštitne opreme u vrijeme epidemije Vlada RH je ograničila maloprodajnu cijenu na najviše 12 kuna po maski. Za deset maski, koliko ih je u pakiranju, maloprodajna cijena iznosi 49,90 kuna, a za korisnike Pevex kluba cijena je još niža i iznosi 39,90 kuna. Maske su se prvo počele distribuirati u Pevexovim zagrebačkim trgovačkim centrima, a od ovog tjedna dostupne su i diljem cijele Hrvatske. No spomenute medicinske maske nisu jedine od ponuđenih, jer se, primjerice, mogu naći i prigodniji modeli za djecu, koja će ih radije nositi zbog oslikanih motiva. Iako je u Hrvatskoj došlo do smirivanja situacije, i dalje treba biti oprezan i odgovoran, stoji u poruci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Z.R.
Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

Najčitanije iz rubrike