Sport
STRELJAČKI TURNIR

Najuspješniji Drago Ladović, obitelj Knežević osvojila tri zlata
Objavljeno 31. svibnja, 2020.

GORNJI MIHOLJAC
U povodu Dana državnost Republike Hrvatske, u slatinskom prigradskom naselju Gornjem Miholjcu održan je dvodnevni streljački turnir zračnom puškom, prvi poslije ublažavanja epidemioloških zaštitnih mjera. Turnir su organizirali Udruga HVIDR-a Slatina i Streljački klub Miholjac i na streljani kluba.
Sudjelovalo je sedam ekipa i 32 strijelca. Prema riječima predsjednika Streljačkoga kluba Miholjac Josipa Kovačića, postignuti su dobri rezultati budući da puna dva mjeseca nije bilo treniranja zbog epidemije koronavirusa. Kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja sudionika, turnir je održan po skupinama u vremenskim razmacima, tako da je održavanje organizirano u dva dana.
U kategoriji Streljačka škola najuspješniji bili su Niko Kneževć (145 krugova), Ivan Šantak (143) i Dora Sejkora (100), najbolji kadeti bili su Ivan Knežević (152), Ana Sejkora (137) i Leo Varju (125), a u juniorskoj kategoriji prva mjesta zauzeli su Gabrijela Gerenčir (163) i Antonio Kovačević (162). Najuspješnije seniorke bile su Marina Knežević (163), Stoja Varju (117) i Božica Šantak (103), a seniori Renato Kolinger (171), Krešimir Šantak (129) i Vladislav Varju (107). U kategoriji branitelja najbolji su bili Damir Boljevčan (158), Josip Podbo (150) i Željko Kolinger (137), a najuspješniji veterani na turniru bili su Drago Ladović (173), Stjepan Krahulec (166) i Filip Podboj (155).
Ekipno prvo mjesto zauzela je Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica (488), na drugo mjesto plasirao se UHDDR Slatina (471), a treća je bila Udruga HVIDR-a Slatina (459). Slijede HVIDR-a VPŽ, Hrvatski časnički zbor Slatina (356), UDVDR Slatina (331) te Udruga veterana Vojne policije VPŽ (293).
Izvan konkurencije nastupila je ekipa domaćina, Streljačkog kluba Miholjac, (468), a u generalnom plasmanu pojedinačno najuspješniji bili su Drago Ladović (173), Renato Kolinger (171) i Stjepan Krahulec (166).
Sudac turnira bio je trener Streljačke škole Miholjac Josip Kovačić, koji je najboljim pojedincima po kategorijama uručio medalje, a najuspješnijim ekipama pehare.

Petar Žarković

Mama Marina i sinovi Ivan i Niko zlatni
Čak tri prva mjesta u svojim kategorijama i tri zlatne medalje osvojili su članovi obitelji Knežević, mama Marina i sinovi Ivan i Niko. Upitali smo Marinu Knežević što za nju i njenu obitelj znače osvojene medalje.
– U ove tri zlatne medalje ponovno se pokazala naša ljubav prema streljaštvu kao sportu i poštovanje prema našem treneru Josipu Kovačiću, a uz vjeru, trud i upornost bit ćemo još bolji. Kad je moj stariji sin Ivan pokazao želju malo krenuti na streljaštvo, a to su zapravo vode moje mladosti, pa je htio probati nešto što je majka radila u svom djetinjstvu, opet se probudila uspavana ljubav, krenuli smo i ide sve bolje i bolje.  
U te sportske aktivnosti jednako uspješno uključio se i mlađi sin Niko, a sada im je cilj da uključe i tatu Marija, „stup obitelji“, pa da postanu prava, streljačka obitelj. – On nam je uvijek podrška, treba vjerovati i doći će i taj dan. – kaže Marina Knežević. 

Možda ste propustili...

NK ČEPIN SE OPET NADA MJESTU PRI VRHU TREĆE HNL "ISTOK"

Ivan Gelo i Mato Grgić otišli iz Čepina, pokraj Uljare je stigla petorka

POD POVEĆALOM - MIRKO ANTONIO ČOLAK

U Osijeku moramo biti mirniji

NIJEMCI TVRDE DA SU SE WERDER I BIVŠI "VATRENI" DOGOVORILI

Werder mora platiti Klasniću zbog propusta svojih liječnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ BELIŠĆA NA CIPAR

Luka Pačar u AC Omoniji Psevda

2

NK ČEPIN SE OPET NADA MJESTU PRI VRHU TREĆE HNL "ISTOK"

Ivan Gelo i Mato Grgić otišli iz Čepina, pokraj Uljare je stigla petorka

3

ZRINSKI POJAČAN POČEO PRIPREME

Pristupili su Ždinjak i Latvijac Geraskimc