Sport
NASTAVAK KUGLAČKIH NATJECANJA

Preostale runde na programu u lipnju
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Sportski savezi natjecanja u Hrvatskoj koja se održavaju u zatvorenim prostorima, uglavnom su i zaključili sezonu 2019./20. No, ipak ima i onih koji će svoje ligaške obveze uspjeti odraditi do samoga kraja. Popravak epidemiološke slike evidentan je, a to je napokon donijelo i odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite da se od 1. lipnja može igrati i "pod krovom", uz očekivani dodatak koji se odnosi na održavanje priredbi bez nazočnosti gledatelja. Takav ishod s nestrpljenjem su iščekivali, ali i dočekali i u Hrvatskom kuglačkom savezu koji je 19. svibnja obznanio moguće scenarije završetka natjecanja koji su pod njegovim patronatom. Tada su i neka od njih dobila svoj epilog, pa su tako za ovu sezonu svoje već odradile kuglačice u tri drugoligaške skupine (pobjednice igraju još dva nastupa na kvalifikacijskom turniru za Prvu ligu), kao i kuglači u trećim i četvrtim ligama (ukupno devet). U tom društvu su i klubovi iz Regije Istok, koji su participirali u jednoj ženskoj te tri lige u muškoj konkurenciji.


Za razliku od njih, nakon tri mjeseca stanke u borbu za preostale bodove vraćaju se klubovi Prve, Prve B i Druge hrvatske lige. Najmanje je preostalo elitnim predstavnicima koji su do pandemije uspjeli odraditi 16 rundi, a to znači da su preostale još samo dvije utakmice za 20 članova Prve lige koje će biti uglavnom formalnog karaktera. Nekih prevelikih dvojbi oko plasmana gotovo i nema, ali još teoretski nije riješeno pitanje prvaka kod kuglača, a neizvjesna je borba za treće mjesto u obje konkurencije. Svoje obveze odradit će i slavonski tercet u društvu najboljih, koji ima jasnu situaciju oko svog plasmana i statusa. Prvoligaški su zadržale samo kuglačice Osijeka ‘97, dok će Đakovčanke i kuglači Osijeka u lipnju imati službeni oproštaj od najbolje konkurencije. Poznati su i termini preostala dva kola koji su na programu 13. i 20. lipnja.

Ti datumi bit će radni i za sudionike Prve B i Druge lige, kojima su preostala još četiri kola, pa će tako na staze izlaziti još 22. i 27. lipnja, kada bi trebala biti spuštena zavjesa na klupsku sezonu. U ovim razredima ima više dvojbi nego u eliti, stoga će biti zanimljivo pratiti kako će klubovi reagirati nakon duge stanke. Nakon ligaškog dijela odmah slijedi još finale parova, igrat će kasnije podmladak i veterani (rujan), a ranije je potvrđeno da se prekida Kup Hrvatske. N. Benčina
Preostali dio sezone igrat će se od 13. do 28. lipnja, a na programu je ligaški dio i parovno PH
2

kola preostala su u Prvoj hrvatskoj ligi, dok će članovi prvih B i drugih liga odigrati četiri kola
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini