Crna kronika
DROGA PRONAĐENA U OSIJEKU

Prijavili mladiće zbog marihuane
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
OSIJEK


Operativci Odjela za droge Policijske uprave osječko-baranjske proteklih su dana zaplijenili više od 120 grama marihuane te su zbog toga dva mladića kazneno prijavili, a jednog prekršajno. Najstariji od njih, 26-godišnjak, uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. Mladić se sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.


Kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, policijski su istražitelji u petak, na temelju naloga suda u Osijeku, temeljito pretražili dom i druge prostorije kod 26-godišnjaka u Osijeku. Pretraga je urodila plodom jer su policajci, uz prisutnost svjedoka, pronašli i oduzeli 29 paketića marihuane ukupne težine 43,5 grama. Uz to su policajci pronašli joint težine 1,6 grama, 70 sjemenki nalik na sjemenke konoplje, drobilicu s ostacima zelene biljne tvari, tri precizne digitalne vage, dva mobilna uređaja sa SIM karticama i novčani iznos od 8600 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je u subotu uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.


Za sada nije poznato ima li uhićenje 26-godišnjaka veze s prijavljivanjem druge dvojice mladića, koje je policija prijavila dan ranije. Naime, u četvrtak oko 17 sati policajci su u Županijskoj ulici u Osijeku zapazili 21-godišnjeg Osječanina koji je kod sebe imao PVC vrećicu s marihuanom težine oko 2,5 grama. Pronađena marihuana je oduzeta, a protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Osijeku. Istoga dana oko 17.05 policajci su u Ulici Hrvatske Republike u Osijeku zapazili 24-godišnjeg Osječanina, koji je uza se imao PVC vrećicu s marihuanom težine oko 1,4 grama. Pronađena marihuana je oduzeta, a 24-godišnjak je uhićen. Dan poslije, u petak, na temelju naloga suda u Osijeku, pretraženi su dom i druge prostorije 24-godišnjaka. Pretragom je pronađena PVC vrećica s marihuanom težine oko 77 grama i dva kompleta šatora s popratnim elementima za unutarnji uzgoj biljaka.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 24-godišnjak počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga te je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike