Crna kronika
PREVRTANJE NA RIJECI SAVI

Prevrnuo se čamac s tri osobe, traga se za 47-godišnjakom
Objavljeno 31. svibnja, 2020.
Uz 47-godišnjaka u čamcu su bili 18-godišnja djevojka i 44-godišnjak, koji su uspjeli isplivati

SIČE

Do zaključenja teksta u nedjelju još je trajala potraga za 47-godišnjakom koji je s još dvije osobe u subotu navečer ispao iz čamca u rijeku Savu u blizini mjesta Siče, 40-ak kilometara zapadno od Slavonskog Broda. Za nestalim 47-godišnjakom tragali su policajci, uz pomoć ronilaca Specijalne jedinice policije Osijek.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, dojavu o prevrtanju čamca u blizini mjesta Siče operativno dežurstvo PU dobilo je u subotu u 21.40. Dojavljeno je također da su u čamcu bile tri osobe, 18-godišnja djevojka te dva muškaraca, stari 47 i 44 godine. O prevrtanju čamca odmah su obaviješteni djelatnici postaja graničnih policija Slavonski Brod i Stara Gradiška, koji su na mjesto havarije došli čamcima. Dolaskom na mjesto prevrtanja čamca policajci su na obali Save zatekli promrzlu i uplašenu 18-godišnjakinju, koja im je rekla da su s njom bile još dvije osobe. Ubrzo su čuli pozive u pomoć 44-godišnjaka, pa su do njega došli čamcem i uspješno ga izvukli iz vode. Pokušali su policajci pronaći i treću osobu koja je bila u čamcu, no i nakon višesatne pretrage 47-godišnjaka nisu pronašli. Dok je njihova potraga još trajala, iz Osijeka su pristigli i ronioci Specijalne jedinice policije Osijek. Odmah su i oni krenuli u pretragu Save, no 47-godišnjaku nije bilo traga. Ronioci su potragu nastavili i u nedjelju ujutro.

I dok su ronioci pretraživali korito rijeke Save, u nedjelju prijepodne očevidna ekipa Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji s Franjom Kopunićem, županijskim državnim odvjetnikom iz Slavonskog Broda, obavila je očevid, kojim bi se trebalo utvrditi kako je došlo do prevrtanja čamca i nestanka 47-godišnjaka.

Kako je rijeka Sava granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, o prevrtanju čamca i nestanku jedne osobe obaviještena je i policija susjedne države. Kako doznajemo, u potragu za nestalim muškarcem uključili su se i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja - stanica Slavonski Brod, a pretražuje se teren sve do nekoliko kilometara udaljenog Slavonskog Kobaša. Neslužbeno doznajemo kako su osobe koje su se nalazile u čamcu bile na cjelodnevnom izletu tijekom Dana državnosti. Zašto su se na rijeku, koja je brza na ovom dijelu svog toka, otisnuli u večernjim satima još nije poznato. Policijska istraga se nastavlja.
Milan Bugarić

Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura