Regija
GRADSKO VIJEĆE GRADA OTOKA

Veliki projekti sufinancirani sredstvima EU obilježili proteklu godinu u Otoku
Objavljeno 31. svibnja, 2020.

OTOK

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Otoka istaknuti su važni projekti realizirani u protekloj godini, kao i oni koji su u tijeku, a čijom realizacijom se podiže kvaliteta života Otočana i Komletinčana. Proračun za proteklu godinu, najveći koji je Grad imao u povijesti, iznosio je 46 milijuna kuna.

Prema riječima Josipa Šarića, gradonačelnika Grada Otoka, povećanje proračuna se dogodio zahvaljujući velikim projektima sufinanciranim sredstvima EU, kao što su Poduzetnički inkubator, izgradnja Dječjeg vrtića, Vrata Spačvanskog bazena te projekt Aglomeracije.

- Ljudi su zadovoljni, posebno projektom Aglomeracije, jer dobivaju besplatne priključke na kanalizaciju, a mi u Gradu dobivamo kompletnu kanalizacijsku mrežu (26 km). Grad Otok ima svoj pročistač otpadnih voda i s njim čemo na proljeće imati kanalizacijsku mrežu i sustav za pročišćavanje na europskoj razini, rekao je Šarić.

Raspravljalo se i o donošenju Urbanističkog plana za uređenje središta grada, a gradonačelnik je, između ostalog, istaknuo kako je potrebno proširiti građevinsku zonu.
- Želimo stvoriti uvjete u kojima ćemo moći normalno razvijati naše projekte, širiti trg i centar, te je u planu gradnja nove ulice u kojoj će biti omogućena kupnja građevinskih parcela.Vjerujemo da će se mladi javiti jer nam je želja da ostanu i rade u Otoku, rekao je Šarić.

Grad Otok uskoro će dobiti i moderan vrtić te će po prvi put imati i jaslice, a provedena je anketa među roditeljima, te se došlo do podatka da je 110 mališana zaintersirano za pohađanje vrtića.
- Broj od 110 mališana koji će biti u tom vrtiću je vrlo optimističan u današanje vrijeme i daje nam nadu da idemo u dobrom pravcu, zaključio je gradonačelnik.


Mario Kokaj

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike