Osijek
OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Sjećanje na sve one koji su dali živote za Hrvatsku
Objavljeno 30. svibnja, 2020.

Izaslanstva Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, MORH-a, MUP-a i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, položila su cvijeće i zapalila svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a potom i pred Spomen obilježjima hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode i na Jugu II.
Izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvodio je zamjenik župana, Goran Ivanović.
"Želim svim građanima i građankama Osijeka i Osječko-baranjske županije čestitati 30. svibanj, Dan hrvatske državnosti. Smatram da je dobro da se ovaj datum vratio jer mu ta čast i pripada. Konstituiranje prvog višestranačkog sabora 30. svibnja 1990. godine zasigurno je Dan državnosti i nadam se da se više nikada datumi neće mijenjati. Hrvati su uvijek voljeli 30. svibnja. Evo, vratio se. Stoga želim svima da ga lijepo proslave, ali i da nikada ne zaborave žrtvu naše hrvatske vojske, naših policajca i svih oni koji su sudjelovali u ostvarenju hrvatskog stoljetnog sna", poručio je Ivanović.
Ispred Grada Osijeka cvijeće je položila i svijeću zapalila zamjenica gradonačelnika, Žana Gamoš.
"U ime gradonačelnika Ivana Vrkića, čestitam građanima Dan državnosti. Domovina se voli tako što smo dobri prijatelji, tako što poštujemo zakone i ustavno pravni poredak Republike Hrvatske i svakodnevno poštujemo sve one vrijednosti na kojima je naša država utemeljna, a koji su sadržani u Ustanovi Republike Hrvatske. Domovina se voli jednako kao i svi oni nevini koji su dali što se najviše može dati, a to je svoj život. Domovina se voli tako što gradimo bolje društvo, svaki dan i uvijek iznova. Upravo zbog onih koji su dali svoje živote, dužni smo svakoga dana i na svakome polju truditi se biti bolji i davati više za zajednicu. Nekada se čini da je taj proces izgradnje boljeg društva za naše najmlađe kojima ostavljamo Domovinu spor, ali ne gubim vjeru da će se ubrzati i da ćemo jednog dana imati uređenije društvo", rekla je Gamoš.I.Sl.

Možda ste propustili...

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike