Mozaik
"CELEBRATION DAY" IZ 2007. SNIMLJEN U LONDONU

Koncertni film Led Zeppelina ovog vikenda besplatno na streamu
Objavljeno 29. svibnja, 2020.
Milijuni fanova će ovog vikenda moći besplatno uživati u koncertnom filmu Led Zeppelina "Celebration Day", koji će biti pušten besplatno na streamu. Riječ je o koncertnom filmu snimljenom u londonskoj O2 Areni 2007. kad se grupa okupila samo jedne večeri kako bi odala počast preminulom Ahmetu Ertegunu. Film će biti dostupan 72 sata od subote 30. svibnja na Youtube kanalu Led Zeppelina.


Riječ je o prvom okupljanju Roberta Planta, Jimmyja Pagea, Johna Paula Jonesa nakon trideset godina i dakako Bonhamovog sina Jasona, od smrti Johna Bonhama 1980. godine. Ponovno okupljanje Zeppelina bar na jedan dan bila je posmrtna želja iz Ahmeta Erteguna, velikog ljubitelja i poznavatelja rocka, ujedno i poslovnog čovjeka koji je s kraja šezdesetih i tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća kroz Atlantic Records stvarao istinske rock zvijezde, Led Zeppelin među prvima.
“Celebration Day” objavljen je kao DVD 2012. godine i na njemu je 16 pjesma koje su 2007. odsvirali ponovo okupljeni Zeppelini, među ostalima: “Good Times Bad Times”, “Black Dog”, “No Quarter”, “Dazed and Confused”, “Misty Mountain Hop”, “Kashmir”, “Whole Lotta Love”, te po prvi put zabilježene izvedbe uživo pjesama “Ramble On” i “For Your Life”. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike