Regija
DOBILI VLASTITI PROSTOR

Lokalna razvojna agencija Belišće u novim uredima
Objavljeno 29. svibnja, 2020.
Obnovljeno je 150 kvadrata prostora koje je Grad iznajmio Agenciji s devetero zaposlenih
BELIŠĆE - U prostorima zgrade iznad poštanskog ureda, odnosno Ljekarne Popović, jučer je održana svečanost otvorenja novih ureda Lokalne razvojne agencije (LRA) Grada Belišća d.o.o., koje je blagoslovio župnik Župe Belišće fra Branko Janjić.Uređenje prostora sufinancirano je kroz EU projekt Enabling Development of Sustainable Cross-Border Clusters, u okviru prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija, kao i sredstvima Grada Belišća i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Ukupno je za potrebe ovog projekta LRA dobila više od 313.000 eura, od čega je nešto više od milijun kuna uloženo u rekonstrukciju i opremanje samih prostora. Obnovljeno je oko 150 četvornih metara, koje je Grad Belišće iznajmio LRA-i, u kojoj je zaposleno devetero djelatnika.

U prigodi otvorenja Mario Marolin, direktor LRA-a, naglasio je kako s jučerašnjim danom Agencija, koja djeluje više od tri godine i radi na brojnim projektima zajedno s Gradom, sada dobiva i vlastiti prostor.

- I ovaj novi ured sufinanciran je EU sredstvima koja smo dobili kroz program prekogranične suradnje u projektu koji se provodi u suradnji s Gradom Somborom, Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku, NALED-om iz Beograda, BIOS-om iz Osijeka, a mi smo peti partner - istaknuo je Marolin, dodajući da isti projekt obuhvaća i sredstva za nove studije za poduzetnike.

- Uskoro nam slijede nove investicije, dolaze nove tvornice i mi, kao LRA, želimo omogućiti našim manjim poduzetnicima da se priključe ovom novom investicijskom valu u gradu, i na taj način omogućiti nova zapošljavanja, bolji kvalitet života i, ono što je najvažnije, ostanak ljudi - naglasio je Marolin.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je otvorio ove nove prostorije, naglasio je veliko značenje Agencije za grad te zaposlenicima uputio čestitke na svemu što čine na osmišljavanju, pripremi, prijavi projekata, a pomažu i u najtežem dijelu - provođenju projekata.

Lidija Aničić
Osmislili projekt
Grad Belišće u ovom trenutku provodi 13 projekata, a odobreni su nam i novi koji su nas posebno obradovali te čekamo rezultate drugih nominiranih projekata, a za LRA otvaranje novih prostora bit će dodatan motiv za predan rad na projektima i u budućnosti - kazao je Burić, naglasivši kako je novi prostor uređen zaslugom djelatnika LRA, koji su sami i osmislili ovaj projekt.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike