Regija
NAKON KORONE PONOVNO AKTIVNI

Osnove informatike u radionici Jaglaca uči 9 osoba s invaliditetom
Objavljeno 29. svibnja, 2020.
ORAHOVICA - Sredinom svibnja korisnici trogodišnjeg programa “Jaglac moj drugi dom‘‘ Udruge Jaglac, ponovno su se okupili u novoj kući na provedbi aktivnosti poludnevnog boravka. Aktivnosti se provode u skladu s uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijale skrbi.

- Prema tim uputama socijalna usluga boravka pruža se u intenzitetu i na način sukladno potrebama korisnika uz primjenu svih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19. U udruzi vlada veliko uzbuđenje i sreća, jer su se korisnici ponovno našli i zajedno rade - rekli su iz Jaglaca. Odmah po povratku radu počeo je niz novih projekata. Tako je Udruga počela provedbu informatičkih radionica za devet polaznika osoba s invaliditetom u sklopu projekta "Unaprjeđenje kompetencija koje pridonose trajnoj socijalnoj uključenosti", koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije Kamenčići, a partneri orahovački Jaglac te Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod.

- Cilj radionica je stjecanje informatičkih znanja polaznika kroz tri modula neformalne edukacije - osnove rada na računalu, osnove Office programa i osnove interneta. U svrhu njihove provedbe, voditeljica radionica u Jaglacu Ivona Petrović izradila je i priručnik za navedena tri modula - priopćili su iz Jaglaca. V.G.
Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike