Osijek
UNATOČ ODLUCI DA MOGU RADITI NEDJELJOM

Većina osječkih trgovina ovaj vikend zatvorena
Objavljeno 29. svibnja, 2020.

Unatoč tomu što je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku da od ovoga tjedna trgovine mogu ponovno raditi i nedjeljom, većina trgovačkih lanaca s robom široke potrošnje još će ovoga vikenda vrata u nedjelju ostaviti zatvorena. Prije svega, ističu, zato da bi svojim radnicima, koji u subotu imaju slobodan dan zbog Dana državnosti, omogućili neradni vikend.

Osječka će poslovnica trgovačkog lanca Kaufland tako biti zatvorena i u subotu, 30. svibnja, i u nedjelju, 31. svibnja. Zatvorene će biti i sve osječke poslovnice Lidla te poslovnica Pevexa. Sve tri osječke poslovnice tvrtke Spar Hrvatska bit će u subotu, na praznik, zatvorene, no u nedjelju, 31. svibnja, radit će, i to dvokratno (zbog dezinfekcije), od 8 do 14 i od 15 do 21 sat. Prodavaonice NTL-a u subotu će biti zatvorene, a u nedjelju će raditi, kako ističu, prema radnom vremenu koje je određena poslovnica imala prije pandemije. Trgovački centri Portanova i Mall Osijek u subotu neće raditi, a u nedjelju bi, prema najavama njihovih zakupnika, veći dio trgovina i ugostiteljskih objekata trebao biti otvoren.

Podsjetimo, osječke tržnice neće biti otvorene u subotu, no radit će u nedjelju prijepodne, kada se, nakon dužeg vremena, otvara i Autotržnica. I.Sl.

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike