Sport
POVRATAK TRENAŽNIH AKTIVNOSTI JEDVA DOČEKALI U KOŠARKAŠKOJ AKADEMIJI OSIJEK

Žale što su kadeti ostali bez prigode za jednim slavljem u Jedinstvenoj ligi
Objavljeno 28. svibnja, 2020.

Jedan od klubova koji ponovno diše punim plućima je i Košarkaška akademija Osijek. Vrijeme pandemije je prošlo i brojno se članstvo ponovno vratilo svojim omiljenim obvezama. Više od dva mjeseca momčadski trenažni proces bio je nemoguća misija, ali mladi "akademičari" nisu sjedili kod kuće besposleni.


Forma se održavala prema zacrtanom programu koji su treneri svojim igračima predočili nakon što je bilo jasno da će zajedničko druženje jedno vrijeme biti nemoguće.


- Vrijeme izolacije nije bilo i vrijeme potpunog mirovanja. Svatko se snalazio na svoj način, a vježbe pojedinaca objavljivane su i na našoj Facebook stranici, gdje se jasno vidi da se dečki nisu imali namjeru opustiti unatoč nepredviđenoj i neugodnoj situaciji koja nas je snašla - kaže Ivica Jakić, predsjednik KA Osijek, koji od svog osnutka kao glavnu zadaću ima rad s mlađim dobnim kategorijama.


Posljednjih nekoliko godina sve je više zapaženih rezultata i uspjeha, između ostaloga i dvije godine zaredom kadetski uzrast sazrijeva igrajući Jedinstvenu ligu. Do trenutka kada je HKS suspendirao sva natjecanja, mladi su Osječani imali najslabiji skor u konkurenciji s još devet klubova. Taman je završen prvi ligaški dio, a u drugom je bio plan na konto staviti i koju pobjedu nakon devet uzastopnih poraza.
- Pravo igranja Jedinstvene lige stekli smo osvajanjem regionalnog primata, što je već potvrda kontinuiranog kvalitetnog rada. Naravno da bismo svi voljeli da smo ostvarili koju pobjedu u srazu s vršnjacima iz Hrvatske, gdje smo nekoliko utakmica i nesretno izgubili. Imamo momčad i u Drugoj ligi Istok, koja je također stala u završnici. Tamo smo ostvarili jednu pobjedu, ali treba naglasiti da u seniorskoj konkurenciji igramo s kadetskim i juniorskim kadrom - naglašava predsjednik KA Osijek, koji se vratio treninzima te se veseli budućim utakmicama. N. Benčina
TERCET TRENERA BRINE O BROJNOM KADRU
Osim igrača, prestanak pandemije razveselio je i stručni dio KA Osijek. Treninzima su se vratili gotovo svi članovi, njih 80-ak, o kojima brigu vode i tri trenera. Juniorski pogon je pod paskom Gorana Kramarića (obnaša i tajničku funkciju), s kadetima i mlađim kadetima radi Zvonimir Tucaković. Ovom dvojcu početkom godine pridružio se i Ivan Krolo, koji okuplja najmlađe polaznike. "Akademičari" koriste sve raspoložive resurse za treninge, a osim dvorane Zrinjevac, okupljanja su na Srednjoškolskom igralištu, ali i na ostalim vanjskim terenima u gradu na Dravi.
Najčitanije iz rubrike