Sport
ANTONIO JORDANO, VROS

Epidemija mu je skratila najbolju sezonu u karijeri
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
- Veselili smo se završnici i doigravanju, imali smo razloga za optimizam - kaže bek "brokera"

Najbolji košarkaški klubovi natjecateljske su aktivnosti prekinuli sredinom ožujka. Prvog dana travnja HKS je i službeno potvrdio da se kompletna sezone 2019./20. poništava te da se sve do početka jeseni neće igrati HT Premijer liga. Naravno da je svima teško pala odluka o odlasku na prisilni odmor, posebice onim klubovima i igračima koji su do tada bili u kvalitetnom ritmu.


Među onima koji će ovu nesretnu sezonu sigurno pamtiti svakako je i Antonio Jordano, bek Vrijednosnica Osijek, s kojim smo posljednji put opširnije razgovarali na njegov 21. rođendan, 25. veljače, znači, neposredno prije nastanka ove epidemiološke situacije kod nas.


- Tko je mogao očekivati da će sve stati za tri tjedna i da sezona neće biti zaključena? Svi smo se u klubu veselili završnici sezone jer smo vjerovali da imamo što reći kako u trećem ligaškom dijelu tako i u doigravanju, u koje smo planirali ući kao peti nositelj. Imali smo razloga za optimizam jer momčad je dobila potrebnu širinu, igrala sve bolje i svi smo vjerovali da ćemo u najvažnijem dijelu biti na najvišoj razini. Nažalost, sve je stalo i prilika da sezonu kvalitetno privedemo kraju je propala - kaže Riječanin, kojem je to bila i premijerna sezona u gradu na Dravi.


Kakva je bila? Pogled na brojke sve govori, a one su najbolje u Jordanovoj karijeri. Prvi je strijelac HT Premijer lige s 18,9 poena, a lider je još u prosječno provedenim minutama na parketu (35,8) i ubačenim tricama (3,4) po utakmici. Ukupna valorizacija je 344.0 te je šesta u ligi. Statistika je to koju ni sam Antonio nije očekivao ostvariti već u prvoj sezoni u dresu "brokera".


- Nema sumnje da je dolazak u Vrijednosnice Osijek opravdao očekivanja. Nakon pet godina u Cedeviti tražio sam sredinu u kojoj ću dobiti minutažu. To sam i dobio, a kao što sam i naglasio, uz povjerenje suigrača i trenera Kujundžića stigao je i zapažen osobni učinak. Naravno, najvažniji je onaj momčadski, koji je također bio na visokoj razini, stoga mi je žao što nismo zajedno imali priliku svoj potencijal iskazati do kraja - smatra Jordano, koji je u slavonsku metropolu prošlog ljeta stigao i sa statusom mladog državnog reprezentativca. Nastupi pak u osječkom dresu mogli bi ga odvesti i na najvišu, seniorsku reprezentativnu razinu. Jordano je marljiv i sportski ambiciozan, stoga je šteta što sezonu nije odradio do kraja, kompletna slika bila bi možda i kvalitetnija.


Što bi bilo kad bi bilo, Jordano ne razbija glavu. Najvažnije je da je prošlo vrijeme izolacije i da se košarkaši, kao i svi ostali sportaši, mogu vratiti treninzima.
- Osim nekoliko uvodnih dana u Rijeci, sve ovo vrijeme sam u Osijeku (uz sportske razloge tu su i privatni), gdje sam pokušavao ostati aktivan koliko je to bilo moguće. Odnedavno možemo raditi u dvorani u skupinama, ali jasno je da nas ono pravo čeka tek kada počnu pripreme za sljedeću sezonu - kaže Jordano, koji je u skupini onih igrača koji bi od jeseni u osječkom dresu trebali krenuti i u možda najizazovniju sezonu. Epidemija će ostaviti traga na slaganju igračke križaljke, svjestan je toga i jedan od nositelja Vrijednosnica Osijek. Naime, on je zajedno sa suigračima isplaćen za ono što je odigrao, ali dok traje ova stanka, miruju i isplate iz klupske blagajne. Nije ugodno, ali svi koji su ostali znaju da ih je zadesila izvanredna situacija, koja se valjda neće i ponoviti.


Nino Benčina
Jordano je prvi strijelac HT Premijer lige s 18,9 poena, a po ukupnoj valorizaciji je šesti
Ugovor 2+1
Prošlog ljeta Antonio je s klubom dogovorio suradnju 2+1, stoga bi i u nastupajućem ciklusu trebao biti tu i opravdati ulogu glavnog nositelja.

- Imam ugovor, klub računa na mene, a ja sam zadovoljan, stoga nema razloga da se mičem iz Osijeka. Naravno, ako se ukaže neka ponuda koja zadovoljava sve strane, može se razgovarati o opcijama. No koncentriran sam na ono što me čeka s Vrijednosnicama Osijek.
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike