Regija
HDZ OPET OPTUŽUJE ŠUTALA

Dokumentacijom prikriva
41 posto gradskih obveza?
Objavljeno 27. svibnja, 2020.
Iz Grada četvrti put dostavljaju i javno objavljuju dokumentaciju vezanu uz iduću sjednicu Vijeća
VALPOVO

Hrvatska demokratska zajednica Grada Valpova u suradnji s koalicijskim partnerima poziva gradonačelnika Matka Šutala na dostavu tražene dokumentacije u cilju donošenja najboljih odluka za napredak Grada Valpova. Također pozivamo gradonačelnika na korektnu, pravovremenu i transparentu suradnju kako bi odluke koje utječu na funkcioniranje grada i procese koji su već pokrenuti donijeli što žurnije i ispravnije - stoji u najnovijem priopćenju za javnost GO HDZ-a Valpovo, koje je potpisao njegov čelni čovjek Antun Katalenić.

Valpovački HDZ-ovci navode da je nakon objave dokumentacije 22. svibnja detaljnim pregledom i analizom utvrđeno kako je ona ponovno nepotpuna, kao i prethodni put, te da će opet biti potrebno zatražiti nadopune. Istog dana gradonačelnik Matko Šutalo objavio je javni poziv za sastanak koji se trebao održati u prostorijama Gradske uprave ovog tjedna, bez međusobne suglasnosti njegovih sudionika.

"Želimo još skrenuti pozornost i na podatak da ukupne obveze Grada Valpova s 31. ožujka 2020. bez obveza za kredite iznose čak 7.884.805,15 kuna, a odnose se na rashode poslovanja i rashode za investicije (projekte). Kada zbrojimo obveze za zaposlene, PDV i kamate po kreditima i iznos otvorenih stavki dugovanja po računima koje je gradonačelnik objavio, nedostaje pregled obveza u iznosu od čak 3.256.480,06 kuna. Gradonačelnik još jednom, neznanjem ili namjerom, prikriva nelikvidnost proračuna Grada Valpova ili neke druge samo njemu poznate tajne, a u istom se trenutku, dok ne prikazuje 41 posto obveza Grada Valpova, poziva na transparentnost u poslovanju", prozivaju valpovački HDZ-ovci. Tvrde i da su u neslužbenim podatcima, koji su objavljeni na internetskoj stranici Grada, detaljnom analizom naišli na niz proturječnih podataka, gdje se obveze ne podudaraju s iznosima obveza po vjerovnicima, kao što je to slučaj za energiju gdje nedostaje gotovo 120.000 kuna dugovanja, za poštu, telefon i prijevoz gotovo 80.000 kuna, izostavljena su, tvrde, pojedinačna dugovanja za stanove i naknadu za uređenje voda u iznosu od 398.938,16 kuna i slično. "Slijedom svih dosadašnjih događanja, posve je neodgovorno i zlonamjerno od strane gradonačelnika obmanjivati javnost lažnim transparentnim postupcima i licemjernim ponašanjem gdje se izostavlja 41 posto obveza, a očekuje sudjelovanje na sastanku koji pritom javno saziva bez ikakvog međusobnog dogovora i za koji opet dostavlja nepotpunu i neusklađenu dokumentaciju", zaključuje se u priopćenju valpovačkog HDZ-a.

Nakon objave ovog priopćenja, na FB stranici svoje Valpovačke nezavisne liste oglasio se i Ured gradonačelnika Matka Šutala navodeći kako, na zahtjev HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, Služba za financije i proračun Grada četvrti put dostavlja i javno objavljuje traženu dokumentaciju koja je vezana uz sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. Naglasili su i da je ova sjednica Vijeća iznimno bitna za nastavak već započetih, ugovorenih projekata za Valpovo.

Lidija Aničić
U materijalima je izostavljeno više od 3,2 milijuna kuna obveza Grada - ustvrdio je valpovački HDZ
Ništa se ne skriva
“Ništa se ne skriva i sve je javno objavljeno i dostavljeno nadležnim institucijama u zakonskim rokovima. Ako su potrebna dodatna pojašnjenja, još jednom pozivamo na sastanak u terminu koji njima odgovara kako bismo razjasnili sporna pitanja”, pozivaju iz Šutalova ureda.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike