Dome slatki dome
NADSTREŠNICE

Idealna zaštita od sunca
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle boje

Na tržištu je široka ponuda elemenata zaštite od sunca kako onih klasičnog oblika tako i trendovskih. Odaberite element zasjenjenja koji će najbolje odgovarati vašem okružju i potrebama!

Za sve one koji su u mogućnosti idealno zasjenjenje tvorit će čvrsta nadstrešnica kao produžetak unutrašnjeg prostora.

Fine tkanine
Ovaj klasični element može vrlo jednostavno dobiti trendovska obilježja. Fine tkanine u funkciji zastora dat će notu profinjenosti i prozračnosti. Povežite boju zastora s jastučićima sjedeće garniture. Svijetle boje poput bijele ili bež bit će idealan odabir.

Ako je vanjski prostor većih dimenzija, odaberite paviljon koji će obogatiti vaše dvorište. Metalnu konstrukciju dekorirajte tkaninom i postavite zastore ili istaknite konstrukciju kombinirajući ju s drvenim detaljima. Ovaj trendovski element zasjenjenja postat će atraktivan prostor za druženje i odmor. Ne zaboravite prostor obogatiti dekorativnim predmetima i dodatnim zelenilom. Za manje prostore preporučljiva je upotreba suncobrana. Praktični su zbog mogućnosti premještanja, a trendovski oblici predstavljaju i pravi ukras u prostoru. Odaberite one pravokutnog oblika jer će stvoriti kvalitetniji zasjenjeni prostor. Konstrukcija može biti metalna ili drvena, uskladite ju s postojećim elementima u vrtu. Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle, nenametljive boje koje će se lako uklopiti u postojeće stanje.

Ležaljke
Za male prostore preporučljive su montažne nadstrešnice s ručnim ili električnim upravljanjem. Ovaj klasični element zasjenjenja obogatite trendovskim dekorativnim elementima poput zemljanih ćupova i metalnih klub-stolića. Obvezno koristite dekorativne jastučiće u trendovskim bojama - siva, plava, ciklama ili žuta.

Izrazito trendovski elementi za zasjenjenje su ležaljke, dvosjedi ili ljuljačke s integriranim sjenilom. Takvi elementi izuzetno su fleksibilni i praktični pa se mogu smjestiti u bilo koji vanjski prostor.

Možete ih postaviti samostalno ili kao dio cjeline, stilski slično ili potpuno različito sjedećoj garnituri. Imaju samo jednu svrhu - odmor i uživanje!
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dizajn
vanjski prostori
Kutne garniture
Kutne garniture od pletenine ili s drvenom konstrukcijom te dodatkom spužvastih sjedišta presvučenih tekstilom praktični su komadi za eksterijer. Nude veliku komociju i udobnost, ali i puno sjedišnih mjesta. Tako ćete optimalno iskoristiti prostor i opustiti se na najbolji način.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana