Dome slatki dome
LIFESTYLE KUĆANSKI UREĐAJI

Ugradbeni uređaji spoj stila i tehnologije
Objavljeno 28. svibnja, 2020.

Prilikom opremanja vlastitog doma kuhinja je često jedan od prostora kod kojih najviše nastojimo iskazati vlastiti stil i osobnost, a u tome bi nas trebali pratiti i kuhinjski uređaji.

Uređenje kuhinje često je posao kojeg se prosječna osoba uhvati samo nekoliko puta u životu. Kako je riječ o iznimno zahtjevnom zadatku, to nikako i ne čudi. Međutim, koliko god kuhinja pružala slobode u izražavanju vlastitog stila i preferencija, često su sve donedavno kuhinjski uređaji bili ograničavajući faktor gdje smo morali birati – ili stil ili napredne mogućnosti. Međutim, Samsung kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača kućanskih uređaja nudi nam mogućnost odabira vrhunskih uređaja koje ćemo zahvaljujući ugradbenom dizajnu moći ugraditi u kuhinju koju ste osmislili u vlastitom stilu. Prilikom dizajniranja vlastite kuhinje četiri su nužna uređaja koja morate implementirati jer bez njih kuhinja nije kuhinja. Prvi je, dakako, pećnica. Uređaj u koji ćete često proviriti kako napreduje pečenje vašeg omiljenog jela. Pećnica je ta mala tvornica sreće u svakoj kuhinji. Pećnica Samsung Dual Flex Cook Oven zaista će biti ta mala tvornica sreće jer uz naprednu tehnologiju omogućuje pripremu dva jela – istovremeno! Naime, ta pećnica ima dvije zone koje mogu raditi neovisno, a korištenjem samo gornje zone možete skratiti vrijeme pripreme jela za gotovo četvrtinu, a najvažnije od svega, potrošit ćete i manje energije nego prilikom zagrijavanja cijele pećnice! Kako bi se savršeno uklopila u izgled vaše nove kuhinje, pećnica Samsung Dual Flex Cook Oven donosi jedinstven i elegantan završni premaz nehrđajućeg čelika koji će definitivno upotpuniti izgled cijele kuhinje. Sustav za pirolitičko čišćenje osigurava besprijekornu čistoću izgarajući svu preostalu masnoću i ostatke od kuhanja. Drugi uređaj bez kojeg teško možemo zamisliti današnju kuhinju, ali i život uopće je – perilica posuđa. Perilica posuđa jedan je od onih uređaja bez kojih je teško život zamisliti jednom kada se na nju naviknete. Perilica posuđa Samsung WaterWall jedan je od najnaprednijih modela koji možete ugraditi u vašu kuhinju posve ju skrivajući frontom po želji. Ta perilica pruža još bolju čistoću jer pokriva cijelu perilicu "od zida do zida" zahvaljujući tehnologijil koja čisti sve posuđe u svakom kutu perilice, bez trošenja vremena ili vode na prethodno ispiranje. Osim snažnog i učinkovitog pranja, ta je perilica opremljena i brzim programom od 55 minuta koji će osim pranja posuđe i osušiti protokom zraka. I posljednji u našem nizu uređaja bez kojih kuhinja nije kuhinja je – napa. Iako često zapostavljena, napa je zaslužna za ugodan rad u kuhinji bez previše mirisa koje nakon kuhanja satima (pa čak i danima) nismo u mogućnosti ukloniti. Zahvaljujući vrhunskoj napi kao što je Samsung Auto connectivity hood i ugradbenoj ploči Samsung, napu možete potpuno automatizirati. Naime, ta se napa povezuje s pločom za kuhanje Samsung te se automatski uključuje kada počnemo kuhati. Inteligentno i domišljato. Uz ovakvu napu i ploču štedimo vrijeme i imamo jednu brigu manje, a na nama je samo posvetiti se spremanju slasnih zalogaja.
Marin Režić
Plamem kao efektno osvjetljenje
Uređaj bez kojeg kuhinja ne postoji je – ploča za kuhanje. Tehnologija ploča za kuhanje mijenjala se tijekom godina, a danas posljednji krik tehnologije nosi naziv indukcija. Međutim, ako ste nostalgični za plavičastim plamenom prirodnog plina kojim ste lako po veličini plamena određivali snagu kuhanja, Samsung je jedini proizvođač koji nudi spoj tih dviju tehnologija. Naime, ugradbena ploča Virtual flame cooktop pruža spoj dobrog starog plina i indukcije uz intuitivnu vizualnu kontrolu plamena Virtual Flame Technology. Jasno, plamen je ovdje dizajnerske prirode i zapravo predstavlja efektno interaktivno osvjetljenje, pa tako osim dizajnerske ima i funkciju indikacije jačine na kojoj se kuha dok nam Sliding Control omogućuje brzu i preciznu kontrolu temperature kuhanja. Osim toga, uz ovakvu indukcijsku ploču, djeci i dalje možete reći “dalje prste od vatre.” Tehnologija Flex Zone Plus pruža veću fleksibilnost i učinkovitost uz kuhanje više jela odjednom.
Iako često zapostavljena, napa je zaslužna za ugodan rad u kuhinji bez previše mirisa
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike